Articol scris de Dani Morar
Marele Premiu al Italiei are loc astăzi, după ce sâmbătă au avut loc calificările. Charles Leclerc și-a asigurat plecare din pole position, făcând turul de circuit cel mai rapid.
Paradoxul vine din coada clasamentului. Kevin Magnussen a avut al 19-lea timp din calificări și trebuia să își ispășească o penalizare de 15 locuri. Doar Mick Schumacher a fost mai slab în calificări, dar situația bizară face ca Magnuseen să plece de pe poziția 16 în grila de start.
Formula 1
Christian Horner crede că Hamilton nu a trecut peste titlul pierdut în 2021: "Avea totul de pierdut"
22/09/2022 LA 14:40
Acest lucru a fost posibil deoarece 3 piloți au primit sancțiuni și mai drastice în cursa de la Monza. Astfel, Sainz, Hamilton și Tsunoda au fost obligați să plece din coada grilei, în ordinea timpilor obținuți în calificări. Magnussen a profitat așadar de această conjuctură și va pleca de pe poziția 16.
Aceasta este linia de start în cursa de la Monza:
Citește și:

Pentru ce au fost penalizați piloții

Carlos Sainz a fost penalizat cu plecare din coada clasaemntului pentru schimbarea sistemului de stocare a energiei, MGU-K, cutiei de viteze și sistemului de control electric.Hamilton și-a schimbat toată unitatea de putere, în timp ce Tsunoda l-a urmat pe britanic, primind în plus încă 10 locuri de penalizare pentru că se află la a cincea abatere din sezon, anunță gsp.ro.
Și Max Verstappen a fost penalizat cu 5 locuri, în urma unei decizii luate cu echipa. Penalizarea se datorează deciziei luate de olandez împreună cu inginerii de a schimba camera de ardere internă a monopostului său. Astfel, pilotul olandez va pleca de pe poziția a 7-a.
Charles Leclerc a fost foarte nbucuros după pole-ul obținut și speră să reușească o victorie pentru Ferrari, chiar acasă în Italia.
"Sunt foarte fericit după aceste calificări. A fost un weekend minunat și sper să reușim să repetăm performanța din 2019", a spus Leclerc la finalul calificărilor.
Marele Premiu al Italiei va începe duminică, de la ora 16:00.
Formula 1
OFICIAL: Număr record de curse în 2023, în Formula 1. SUA organizează 3 Mari Premii
21/09/2022 LA 06:25
Formula 1
Reacția lui Hamilton, după cursa de la Monza! Britanicul și-a amintit de titlul pierdut la Abu Dhabi
12/09/2022 LA 12:01