Sebastian Vettel a dorit să urmeze pașii lui Michael Schumacher la Ferrari și să devină campion mondial cu Scuderia. Nu va reuși, părțile urmând să înceteze colaborarea la finalul acestui an, așa cum s-a anunțat oficial încă de ieri.
Vettel a reușit însă lucruri unice în Formula 1 și ar trebui să continue, crede Bernie Ecclestone, în contextul în care neamțul de 32 de ani a zis că ia în considerare inclusiv varianta retragerii. Vettel e cel mai tânăr campion mondial din toate timpurile și a reușit să câștige patru titluri la rând, în perioada 2010-2013.
Acum, se află într-un moment delicat, greșelile de pilotaj din ultimii ani spunându-și cuvântul. Ecclestone crede că Vettel ar trebui să continue, dar nu la o formație de prim plan, unde probabil ar avea statutul de "pilot secund". Neamțul are talentul și datele necesare să meargă la o formație fără mari ambiții, pentru a o crește și a reuși în câțiva ani performanțe fantastice acolo.
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
16/05/2022 LA 16:24
"Ce aș face eu în locul lui? Vettel ar trebui să rămână în Formula 1, dar să nu meargă la o echipă de top! Sincer, eu în locul lui aș vrea - nu știu dacă va face asta sau nu - să merg la o echipă care nu este de super-top, dar să încerc să lucrez cu oameni pentru a construi ceva", a spus Ecclestone, citat de Bild.

Vettel nu are ce căuta la Mercedes

În prezent se vorbesc de mai multe variante pentru Vettel. Prima ar fi chiar McLaren, unde va rămâne un loc vacant după trecerea lui Carlos Sainz Jr la Ferrari. Și Renault e o variantă, dacă Daniel Ricciardo, care e tentat de o nouă provocare, va pleca.
Dar cea mai vehiculată e Mercedes, după ce chiar CEO-ul echipei și-a exprimat interesul pentru neamț. Doar că, dacă din punct de vedere al marketingului ar fi o lovitură (un german atât de popular la o echipă nemțească de top), din punct de vedere sportiv Sebastian ar trebui să accepte să fie în umbra lui Lewis Hamilton, sextuplul campion mondial.
"Nu văd multe motive pentru care ar trebui să meargă la Mercedes, de exemplu. El ar fi un câștig absolut pentru o echipă în construcție și ar fi bine și pentru el să facă ceva complet nou, ca atunci când a început de la 0 cu Red Bull", a mai spus Ecclestone.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25