Mick Schumacher, în vârstă de doar 20 de ani, a reușit la începutul lunii august să obțină prima victorie a carierei în Formula 2, lansând astfel un mesaj foarte clar, acela potrivit căruia numele de Schumacher continuă să dăinuiască în cadrul întrecerilor de automobilism. Tânărul pilot german s-a impus la cursa a doua de la Hungaroring, la care s-a aflat în pole-position, iar acest avantaj s-a dovedit a fi important, asta pentru că a fost cu adevărat folosit în succesul obținut în premieră la această categorie.
Reprezentant al echipei Prema, Mick s-a descurcat perfect timp de 28 de tururi, ritmul fiind unul extrem de alert. Fost campion european în Formula 3, Schumacher Jr. este fără doar și poate așteptat să confirme și în cadrul întrecerilor de monoposturi. Totuși, pentru Mick, șansele și responsabilitățile trebuie să fie dificil de gestionat, mai ales prin prisma numelui pe care-l poartă.
https://i.eurosport.com/2019/04/02/2556575.jpg
Formula 1
Au trecut 8 ani de la accidentul lui Michael Schumacher! În ce stare se află fostul campion de F1
29/12/2021 LA 14:50

Carlos Sainz Jr., sfaturi pentru Mick Schumacher

Carlos Sainz, la rându-i fiul unei legende, a vorbit într-un interviu acordat f1i.com despre presiunea uriașă care atârnă pe umerii lui Mick din cauza numelui moștenit de la tatăl lui. Desigur, numele de Schumacher poate deschide o mulțime de uși, însă poate de asemenea să adauge o presiune greu de suportat pe umerii lui Mick.
,,Când concuram în curse de kart în special, simțeam mereu cum lumea mă privește insistent și îmi analizează rezultalte. Se concentrau asupra mea doar pentru că eram fiul cuiva. Până la sfârșit m-am obișnuit, am înțeles despre ce este vorba, însă la început mi-a fost greu. Am încercat să extrag aspectele pozitive din această poveste, iar asta m-a făcut un șofer mai bun. Cred că Mick atrage foarte multă atenție și știu exact prin ce trece. Uneori însă, atenția primită din partea presei nu este rea neapărat. El este într-o poziție foarte bună acum”, a mărturisit pilotul spaniol.
De asemenea, reprezentantul echipei McLaren, a povestit cum tatăl lui l-a învățat să devină mai agresiv și să impună respect. ,,Copiii sunt uneori răutăcioși. Vrei să-l învingi pe tipul ăsta, vrei să-l învingi pe fiul lui Carlos Sainz pentru că poate tatăl lui privește cursa, poate că interesul este mare și vrei să ieși în evidență. Când eram copil, chestiunea asta mă enerva, nu-mi plăcea deloc, însă tatăl meu mi-a spus <Ori lupți, ori pierzi>. Când mi-a spus asta, am realizat că trebuie să lupt mai mult. Dintr-o data am devenit mai agresiv, am obținut mai mult respect”, a mai spus ibericul.
https://i.eurosport.com/2019/04/05/2558979.jpg

Sebastian Vettel a vorbit și el despre situația lui Mick Schumacher

,,Fără îndoială că numele pe care l-a moștenit de la Michael îi conferă o mare responsabilitate, solicită niște așteptări destul de înalte, dar ca să concurezi în Formula 1 ai nevoie să confirmi, să dovedești că ai viteză. Până acum, Mick s-a descurcat foarte bine și își merită șansa. Acum, ar trebui să-i dăm timp să-și facă treaba cât mai bine cu putință. Sigur că nu este ușor pentru el, pe de altă parte este obișnuit cu situația aceasta, așa că vom vedea evoluția lui”, a afirmat și campionul german în vârstă de 32 de ani.

Lewis Hamilton, convins de măreția numelui Schumacher

,,Nu cred că numele lui este o povară. Va fi fără îndoială un Schumacher înapoi în F1, asta pentru ce reprezintă numele de Schumacher, dar și pentru că Mick face o treabă foarte bună. El are mult talent, la fel ca tatăl lui, la fel ca în cazul lui Keke și Nico (Rosberg), la fel ca atunci când Fernando are copii, sunt sigur că Alonso va fi aici din nou. Chiar și eu, dacă am un copil care dorește să facă parte din acest domeniu și nu este bun, poate să fie șofer de F1 datorită numelui. Nu este cazul lui Mick. El face o treabă grozavă, este un copil minunat, are talentul de la tatăl lui, așa că nu cred că este o povară. Cred că ar putea fi grozav pentru sport”, a mărturisit și pilotul britanic.
Formula 1
Încă o lovitură pentru Lewis Hamilton. Anunțul făcut de BBC în această dimineață
13/12/2021 LA 09:49
Formula 1
Cine și cum l-a convins pe Masi să îl pună pe Verstappen în roata lui Hamilton, în ultimul tur
13/12/2021 LA 07:51