Formula 1 va reveni pe 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei, oficialii anunțând săptămâna aceasta calendarul inițial pentru acest sezon.
Marele Premiu al Australiei, cel care deschidea în mod obișnuit sezonul, a fost anulat definitiv după ce un membru al echipei celor de la McLaren a fost testat pozitiv pentru coronavirus.
Însă o asemenea situație nu va mai duce la perturbarea sezonului, conform spuselor președintelui F1, Chase Carey.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55

Ce va face un constructor dacă un pilot e testat pozitiv

Chase Carey a transmis un mesaj constructorilor din Formula 1, spunând că acestea trebuie să aibă piloți de rezervă pregătiți în orice moment să le ia locul "titularilor".
Dacă o persoană este testată pozitiv cu virusul nu va fi anulată o cursă. Încurajăm echipele să pună la cale proceduri pentru situația în care un membru trebuie plasat în carantină, să poată fi înlocuit
Dacă o echipă nu poate să fie prezentă la o cursă, aceasta nu va fi anulată. Vom avea proceduri stabilite astfel încât acest lucru să nu se întâmple. Dacă un pilot este infectat, echipa are disponibile rezerve
Fiecare echipă din Formula 1 are, pe lângă cei 2 piloți titulari, mai mulți piloți de test sau rezerve în eventualitatea în care este nevoie. Ultimul pilot de rezervă care a ținut loc pilotului principal a fost Paul Di Resta, cel care l-a înlocuit pe Felipe Massa la Williams când brazilianul era bolnav, la Marele Premiu al Ungariei.
https://i.eurosport.com/2020/06/02/2827070.jpg
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43