Până de curând cel mai bogat român, fostul mare jucător de tenis a fost mereu atras de proiectele de amploare. În prezent, deţine turneul de la Madrid, unul dintre cele mai importante din lume, însă Ţiriac a vrut să aducă în România unul dintre cele mai populare sporturi, Formula 1.
Potrivit ProSport, românul şi Bernie Ecclestone, fostul şef al F1, chiar s-au întâlnit şi au discutat foarte serios problema disputării unei curse de Formula 1 în România. Locaţia urma să fie aleasă într-o zonă apropiată de granița de vest, astfel încât turiştii din Ungaria, Austria sau Italia să ajungă uşor, eventual cu propriile maşini.
Visul lui Ţiriac de a construi un circuit de Formula 1 este în acest moment în stand by, probabil din cauza cheltuierilor mari de construcţie şi întreţinere.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
IERI LA 14:55

Cât costă un circuit de Formula 1

Conform raconteur.net, execuţia unui proiect de construcţie pentru un circuit de F1 ajunge undeva, în medie, la 250-270 de milioane de euro.
La aceste cheltuieli iniţiale se adaugă sumele imense pe care constructorul trebuie să le suporte zi de zi pentru întreţinerea spaţiului. În total, sursa citată a făcut un calcul pe 10 ani şi a ajuns la o concluzie: cine construieşte de la "0" un circuit de Formula 1 va cheltui în primul deceniu aproape un miliard de euro. Bineînţeles, la acest calcul se ia în considerare şi costurile enorme aferente organizării curselor, iar banii încep să fie recuperaţi odată ce acel circuit devine funcţional.
Totuşi, la nivelul ţării noastre un asemenea proiect nu pare fezabil încă, necesitând atragerea a numeroşi sponsori dispuşi să investească sume considerabile.

Formula 1 se reia, Grand Prix-ul Ungariei se desfăşoară fără spectatori

Organizatorii Grand Prix-ului Ungariei au anunțat că evenimentul va avea loc fără spectatori în acest an din cauza coronavirusului.
Guvernul de la Budapesta a anunțat joi că vor fi interzise toate adunările de peste 500 de persoane până pe 15 august. Organizatorii au informat că au ”căutat toate căile posibile” pentru a organiza evenimentul cu fani dar acest lucru nu este posibil.
Este acum evident că orice cursă de F1 în Ungaria va putea fi organizată doar cu porțile închise”, au precizat ei.
Cursa trebuia să aibă loc inițial pe 2 august, dar calendarul F1 a fost modificat serios în urma pandemiei de coronavirus iar datele au devenit practic irelevante, organizatorii căutând să refacă sezonul cu destule curse pentru a fi în continuare relevant. Cursa din Ungaria este a doua care se va desfășura fără spectatori, după Silverstone.
Șefii Formula 1 plănuiesc ca sezonul să înceapă cu două curse la Red Bull Ring în Austria pe 5 și 12 iulie urmate apoi de două la Silverstone pe 19 și 26 iulie. În Franța nu se va mai putea organiza nicio cursă după ce guvernul a interzis orice eveniment sportiv până la sfârșitul lui august. Dar Spania și Italia sunt printre țările europene care, alături de Ungaria, ar putea organiza curse înainte ca F1 să ajungă în Rusia, Azerbaijan, Asia și în America de Sud și America de Nord.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43