Articol scris de Viviana Moraru
Ferrari și-a prezentat mașina în prezența celor doi piloți ai echipei, Charles Leclerc și Carlos Sainz. Echipa din Maranello a avut progrese notabile în 2021, după ce anul 2022 a fost unul dezastruos. Pentru următorul sezon, italienii au ambiții mari, sperând să se poată bate la victorii și pole position-uri, atât Sainz, cât și Leclerc având abilitățile necesare pentru a exploata la maxim noul monopost Ferrari, F1-75.
Noile reguli din F1, care se aplică începând cu noul sezon, au simplificat aerodinamica aripii față, fiind o soluție pentru aerul murdar creat de mașini. În 2021, piloții Ferrari au avut de-a face cu o mașină cu un motor slab, cu un drag ridicat. Cu toate acestea, înainte ca noul sezon să debuteze, echipa pare pregătită să depășească diferențele de anul trecut.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
20/05/2022 LA 18:36
Charles Leclerc este pilotul de la care Scuderia are cele mai mari așteptări, intrând în al 4-lea an alături de echipa roșie. Acesta a dezvăluit ce așteptări are de la noul sezon, care urmează să debuteze în martie:
"Bineînțeles că așteptările sunt unele imense, pentru că suntem Ferrari. Ce mă face să fiu încrezător în legătură cu mașina de anul acesta este munca depusă în ultimele luni", a declarat Leclerc.
Totodată, pilotul laudă eforturile depuse de echipă pentru a crea noul monopost: "De ceva vreme lucrăm la mașină și acum că pot observa cât de bine s-a lucrat, îmi dă speranță pentru viitor", a mărturisit monegascul într-un interviu după lansarea mașinii.
Citește și:

Ferrari, de temut în noul sezon

După lansarea mașinii, nu puțini au fost cei care au declarat că Ferrari se va bate pentru primele locuri anul acesta. Jean Alesi, fostul pilot de Formula 1, declara faptul că monopostul italienilor "va concura la fel de rapid ca Red Bull și Mercedes." Pe lângă Alesi, și rivali de pe grilă au mărturistit că Ferrari va fi o echipă greu de depășit în 2022.
Christian Horner, șeful celor de la Red Bull, a declarat faptul că supremația echipei sale și a celor de la Mercedes de anul trecut nu va mai exista anul acesta, celor două echipe alăturându-se și Ferrari: "Suntem convinși că vom avea parte de o competiție strânsă în noul sezon și cred că va fi un campionat foarte interesant", a afirmat Horner.
Charles Leclerc speră să devină campion mondial și să aducă un nou titlu la Maranello, după ce ultimul a fost cucerit de Kimi Raikkonen, în 2007. Cel care a fost cel mai aproape de a realiza din nou acest lucru a fost Sebastian Vettel, atât în 2017, cât și în 2018, însă în ambele ocazii Lewis Hamilton a cucerit titlul de campion. Leclerc vrea să readucă Ferrari acolo unde îi este locul, iar 2022 este o șansă pentru a obține acest fapt:
"Visez să devin campion mondial. În mod realist vorbind, știm de unde am plecat. 2020 a fost foarte complicat, 2021 un pic mai bine, iar 2022 este o oportunitate imensă. Scopul principal este să ne batem pentru victorii", a declarat monegascul.
Noul sezon din Formula 1 va debuta în weekendul 18-20 martie, în Bahrain. Până atunci, piloții își vor testa monoposturile în două sesiuni de teste ce va avea loc la Barcelona, între 23 și 25 februarie, și în Bahrain, între 10 și 12 martie.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36