Charles Leclerc a trecut printr-un moment neplăcut, la începutul acestei săptămâni. Liderul clasamentului din Formula 1 a fost jefuit luni seară, pe când se afla într-o minivacanță în Viareggio (Toscana).
În timp ce făcea fotografii și le dădea autografe unor fani, monegascul a rămas fără ceasul său în valoare de aproape 320.000 de euro. Bijuteria, un Richard Mille 67-02, era personalizată pentru Leclerc, având culorile țării sale natale, Monaco.
După incident, Andrea Ferrari, antrenorul pilotului, a postat un mesaj pe contul său de Instagram, în care le-a cerut autorităților să rezolve problema iluminatului stradal.
Marele Premiu al Principatului Monaco
Sergio Perez a câștigat o cursă nebună la Monte Carlo! Leclerc, victima unei strategii dezastruoase
29/05/2022 LA 16:32
"Sunt luni de zile de când Via Salvatori este complet în întuneric. Am raportat acest lucru de luni de zile. Ei bine, noaptea trecută, în Via Salvatori, ne-au jefuit. V-aţi gândit să reparaţi într-un târziu iluminatul stradal? Întreb pentru un prieten", a scris Ferrari.
Charles Leclerc a raportat furtul la poliție, iar oamenii legii au deschis o anchetă, încercând să afle dacă jaful a fost sau nu cu premeditare.
Citește și:

UNDĂ VERDE PENTRU LECLERC ȘI SAINZ SĂ SE ÎNTREACĂ PE CIRCUIT

Charles Leclerc se află pe primul loc în clasamentul piloților, în timp ce Ferarri este lider în clasamentul constructorilor. Monegascul a devenit candidatul principal pentru titlul din acest sezon după prestațiile foarte bune din primele trei curse, în timp ce Carlos Sainz se luptă și el pentru primele locuri.
Matia Binotto, șeful echipei, le-a dat undă verde celor doi piloți să se întreacă în acest sezon, considerând că este mult prea devreme pentru ca ordinele de echipă să intervină:
"Au trecut doar trei curse până acum. Mai sunt încă 20 de curse, sezonul este foarte lung. Piloții noștri sunt liberi să se întreacă și chiar aștept să văd și să mă bucur de lupta lor pentru poziții de top, chiar primul loc, dacă este posibil", a declarat șeful celor de la Ferrari pentru AutoSport.
Formula 1 revine în acest weekend, cu Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna. La finalul acestei săptămâni revin și cursele de sprint pe circuitul de la Imola, astfel încât calificările vor avea loc vineri după-amiază, sâmbătă va avea loc cursa de sprint, în timp ce duminică va avea loc cursa tradițională.

Formula 1 | Prezentarea Marelui Premiu din Emilia Romagna

Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
20/05/2022 LA 18:36
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47