Articol scris de Dani Morar
În acest weekend se desfășoară Marele Premiu al Italiei, care va fi pe circuitul de la Monza. La antrenamente, Max Verstappen a reușit cel mai bun timp, făcând turul de circuit în 1:21,252.
Charles Leclerc, pilotul de la Ferrari, a reușit cel mai bun timp din calificări și va pleca din pole position în cursa de la Monza. Francezul va pleca pentru a opta oară în acest sezon de pe prima poziție a grilei de start și a fost urmat de Verstappen, Sainz, Sergio Perez și Lewis Hamilton, ca timpi în calificări.
Formula 1
Christian Horner crede că Hamilton nu a trecut peste titlul pierdut în 2021: "Avea totul de pierdut"
22/09/2022 LA 14:40
"Sunt foarte fericit după aceste calificări. A fost un weekend minunat și sper să reușim să repetăm performanța din 2019", a spus Leclerc la finalul calificărilor.
Iată lista celor penalizați pe grila de start:
Citește și:

Alex Albon a fost surpriza din Q1

În Q1, cei mai înceți piloți, care au fost și eliminați după această sesiune au fost Latifi, Vettel, Stroll, Magnussen și Mick Schumacher.
Alex Albon, pilotul de la Williamms, a făcut apendicită și a fost înlocuit Nick de Vries, cel care a reușit o calificare surprizătoare în Q2, cu un timp mai bun decât colegul său, Nicholas Latifi.
Totuși Nick de Vryes nu a reușit să treacă și de Q2, după ce a pierdut controlul mașinii într-un viraj, pe un tur care părea să fie foarte rapid. Ocon, Valteri Bottas, Zhou Guanyu și Tsunoda au fost și ei eliminați în această parte a calificărilor.
După cum se știa deja, Verstappen a fost penalizat cu 5 locuri după ce a schimbat camera de ardere internă a monopostului său. Hamilton, Sainz și Tsunoda vor pleca de pe ultimele poziții ale grilei, în urma penalizărilor, iar timpii din calificări au determinat și ordinea exactă. Tsunoda va pleca de pe ultimul loc, iar Hamilton și Sainz din fața lui.
Marele Premiu al Italiei va începe duminică, de la ora 16:00.
Formula 1
OFICIAL: Număr record de curse în 2023, în Formula 1. SUA organizează 3 Mari Premii
21/09/2022 LA 06:25
Formula 1
Reacția lui Hamilton, după cursa de la Monza! Britanicul și-a amintit de titlul pierdut la Abu Dhabi
12/09/2022 LA 12:01