Sezonul 2021 din Formula 1 se va încheia în acest weekend, iar suspansul este la cote uriașe. Max Verstappen și Lewis Hamilton au venit la Abu Dhabi, înaintea ultimei etape, la egalitate de puncte, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1974.
Înainte de ultima cursă a sezonului, Christian Horner i-a acuzat pe cei de la Mercedes că pun presiune pe stewarzii din Formula 1 și duc o campanie prin care încearcă să îl facă pe Max Verstappen iresponsabil. În cazul în care cei doi piloți nu vor termina cursa de duminică, Verstappen și Hamilton vor termina la egalitate de puncte, iar titlul va fi câștigat de pilotul olandez, deoarece are mai multe victorii în acest sezon decât septuplul campion mondial.
https://i.eurosport.com/2021/12/09/3268565.jpg
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
IERI LA 14:55
Din cauza acestui lucru, s-a speculat mult în legătură cu inițierea unui eventual incident de către pilotul lui Red Bull, prin care l-ar scoate pe Hamilton din cursă și și-ar adjudeca titlul mondial. "Bineînțeles că este o campanie a celor de la Mercedes. Categoric! A fost un plan de a pune presiune pe stewarzi pentru a aborda diferit această cursă.
Aceasta a fost o campanie prin care îl pun pe Max în lumina reflectoarelor, prin care îl portretizează drept un pilot nebun, iresponsabil. Pun multă presiune pe el, pe echipă și pe cei care conduc cursa.
Am văzut asta în Brazilia, cu toate comentariile legate de penalizările lui Hamilton, că este persecutat. Mercedes are una dintre cele mai inteligente arme media și folosesc toate unelte de care dispun", a declarat Christian Horner.

Directorul de cursă din Formula 1 a amenințat cu depunctări

În cazul în care vor avea loc incidente neplăcute, unde se va stabili că s-au produs în mod intenționat, directorul de cursă din Formula 1, Michael Masi, a declarat că nu va ezita să depuncteze responsabilii acestor incidente, dacă este cazul. Acest lucru l-a nemulțumit pe Christian Horner, care crede că aceste declarații sunt îndreptate către pilotul echipei sale și nu înțelege de ce eventualele incidente de la Abu Dhabi ar fi diferite de cele care au avut loc pe parcursul acestui sezon.
"Ori ai reguli, ori nu ai. Cu ce sunt mai importante sau mai puțin importante cursele de la Silverstone, Spa, din Ungaria sau de la Monza? Am avut multe incidente în acest an. Problema lui Michael Masi depunctarea a apărut după interviul lui Toto Wolff.
https://i.eurosport.com/2021/12/10/3269396.jpg
Regulile trebuie aplicate în mod constant. Cred că acesta este lucrul care îl frustrează pe Max cel mai mult. Uneori are impresia, când se uită la alte incidente, că acestea nu sunt tratate la fel", a mai spus Christian Horner.
În urmă cu două luni, Toto Wolff a acordat un interviu pentru Sportsmail în care a vorbit despre duelul din acest sezon dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton și a declarat că se teme să nu se repete incidentul din 1990, atunci când Ayrton Senna l-a scos pe Alain Prost din cursa de la Suzuka, pentru a câștiga titlul din Formula 1.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43