Articol scris de Andrei Nicolae
Șeful echipei austriece, Helmut Marko, a dezvăluit că pilotul olandez are o clauză care îi poate permite să părăsească echipa, în cazul în care constructorii nu dau randament în următorii ani.
Pilotul olandez va rămâne alături de cei de la Red Bull până la 30 de ani, dacă toate aspectele decurg conform așteptărilor austriecilor. Noul contract al campionului mondial îl propulsează în topul celor mai bine plătiți piloți din circuit, alături de rivalul său din sezonul trecut, Lewis Hamilton.
Marele Premiu al Principatului Monaco
Lewis Hamilton ar putea primi interzis să concureze la Monte Carlo! Ultimatumul primit de britanic
IERI LA 11:04
Red Bull a luat mai multe scenarii în considerare în momentul în care i-a oferit lui Verstappen noul contract, inclusiv unele de ordin negativ. Helmut Marko a dezvăluit că Max poate părăsi constructorii austrieci dacă echipa suferă un colaps la fel de mare asemenea celui din 2014:
"Desigur. Dacă are loc o prăbușire ca în 2014, când nu am avut nicio șansă în fața lui Mercedes în ceea ce a privit motorul, atunci e evident că există o clauză de evadare", a declarat Marko pentru Formel1.de.
La începutul deceniului trecut, Red Bull a dominat "Marele Circ" și a câștigat patru titluri mondiale la rând, prin Sebastian Vettel, din 2010 până în 2013. Mercedes a fost însă echipa care a preluat supremația în clasamentul constructorilor în anii următori, cucerind primul loc din 2014 până în prezent.
Citește și:

Verstappen, o sursă pentru sponsori

Șeful Red Bull a vorbit și despre faima pe care a atras-o tânărul batav după cucerirea titlului mondial anul trecut și este conștient că Verstappen poate atrage nume mari la Red Bull.
"Max este o legătura importantă în acest joc de șah. Nu e surprinzător că producătorii iau asta în calcul. Astfel este important pentru Red Bull să putem spune că am ținut cel mai bun pilot la echipa noastră până în 2028. Dacă ai pe cineva ca Max în calcul, are un efect pozitiv pentru restul echipei și pentru partenerii echipei", a adăugat Marko.
Max Verstappen a câștigat săptămâna trecută a doua cursă din acest sezon, în Grand Prix-ul Arabiei Saudite și este pregătit să își apere titlul mondial. Sezonul de Formula 1 continuă în Australia, pe circuitul de la Melbourne, în weekend-ul 8-10 aprilie.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
20/05/2022 LA 18:36
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36