Red Bull are un avans de 97 de puncte față de constructorii din Maranello, în timp ce Max Verstappen este la 80 de puncte în fața lui Charles Leclerc. Piloții Ferrari au avut de suferit însă în acest sezon, în urma unor defecțiuni ale monopostului și a unor greșeli de strategii venite de la boxe.
Helmut Marko, consilierul Red Bull, știe că echipa sa se află la o diferență atât de mare față de italieni din cauza problemelor din garajul lor. Întrebat într-un interviu acordat celor de la Osterreich dacă echipa sa se poate relaxa, Marko a răspuns prompt:
"Nu spuneți asta. Mai avem nouă curse, asta înseamnă 225 de puncte pentru nouă curse posibile de câștigat plus sprintul și punctele pentru cel mai rapid tur. Nu, nu ne putem relaxa încă.
Formula 1
Lewis Hamilton, încrezător pe finalul sezonului din Formula 1: "Sunt şase şanse de a câştiga"
ACUM 3 ORE
[Ferrari] face totul greșit aproape. În Budapesta, de exemplu, nu au oferit pneurilor temperatura potrivită de prima dată și de asemenea au ales strategia greșit la pit stop. Nu înțeleg de ce nu au folosit pneuri medium. Ar fi fost mai buni. Așa i-am celebrat pe Toto [Wolff] și pe Mercedes drept mari câștigători cu locurile doi și trei", a declarat austriacul, citat de Daily Mail.
Citește și:

Marko, despre evoluția lui Max în Formula 1

Omul din staff-ul Red Bull a lăudat prestația lui Max Verstappen pe circuitul de la Hungaroring. Olandezul a început cursa de pe locul al zecelea și a reușit să câștige Marele Premiu al Ungariei.
Marko este de părere că evoluția și creșterea lui Verstappen în sportul cu motor ar trebui să fie mult mai apreciată de specialști.
"Vreau doar să văd că performanța lui Max este apreciată destul. După ghinionul din calificări, a câștigat de pe locul zece pe un circuit unde nu ar trebui să ai vreo șansă dacă vii din spate.
Când l-am adus pe Max în Formula 1 la 17 ani, era cel mai mare talent pe care îl întâlnisem, dar era prea impulsiv. Cu victoriile, a acumulat maturitate. Când și-a menținut calmul la startul din Budapesta, mă gândeam 'E chiar Max cel care stă acolo?'. Cu această maturitate, face treaba mai ușpară pentru toată echipa."
Sezonul de Formula 1 va reveni în weekend-ul 26-28 august, pe circuitul de la Spa-Francorchamps.
Formula 1
Mai multe curse de sprint în sezonul 2023 de Formula 1! Anunțul oficial al FIA
ACUM 10 ORE
Formula 1
Christian Horner crede că Hamilton nu a trecut peste titlul pierdut în 2021: "Avea totul de pierdut"
22/09/2022 LA 14:40