Ceremonia învestirii cu titlul onorific de "cavaler" va avea loc la Castelul Windsor şi va fi o recunoaşterea a meritelor lui Hamilton în contribuţia, promovarea şi susţinerea sporturilor cu motor de-a lungul timpului.
Aşa cum se ştie, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), în vârstă de 24 de ani, a cucerit primul său titlu de campion mondial la Formula 1, învingându-l pe rivalul său Lewis Hamilton (Mercedes) în ultimul tur al ultimului Grand Prix al sezonului, duminică la Abu Dhabi.

Lewis Hamilton a pierdut titlul după un final controversat la Abu Dhabi

Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
ACUM O ORĂ
Hamilton, care a încheiat astfel la opt puncte de noul campion mondial, la finalul unui sezon "de care ne vom aduce aminte peste 10 sau 20 de ani", conform lui Verstappen, va trebui să aştepte pentru un al optulea său titlu mondial record.
După imaginea acestui sezon, ultima etapă pe care cei doi rivali au abordat-o la egalitate de puncte (369,5 fiecare) - situaţie nemaiîntâlnită decât o singură dată în istorie, în 1974 - a fost intensă şi a cunoscut o serie de controverse, incidente şi reveniri.
Până în ultimul tur, titlul părea să fie promis lui Hamilton, aflat la conducerea cursei. Dar o violentă ieşire în decor a canadianului Nicholas Latifi (Williams), cu cinci tururi înainte de sosire, a schimbat complet datele problemei.
https://i.eurosport.com/2021/12/13/3271105.jpg
În timp ce monopostul lui Latifi era degajat de pe pistă, cursa a fost plasată sub drapel galben şi în momentul în care comisarii de cursă au reluat startul, Hamilton şi Verstappen s-au aflat roată lângă roată.
Olandezul nu a lăsat să-i scape ocazia de a-l dubla pe Hamilton, profitând de un schimb de pneuri recent, contrar pilotului britanic.
Mercedes şi-a "anunţat intenţia de a face apel" la respingerea celei de-a doua reclamaţii împotriva rezultatului Marelui Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi, care a adus titlul mondial olandezului Max Verstappen (Red Bull), a anunţat, duminică, un purtător de cuvânt al echipei.

Mercedes a depus două reclamaţii

Mercedes a depus două reclamaţii privind maniera în care s-a desfăşurat perioada în care maşina de securitate a fost pe pistă pe finalul cursei, care i-a permis lui Verstappen să treacă în avantaj în faţa lui Hamilton în ultimul tur.
Conform regulamentului sportiv al Formulei 1 invocat de echipa germană, reluarea cursei s-a produs prea devreme, în turul 58 şi ultimul.
Verstappen l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) în această ultimă buclă, adjudecându-şi victoria şi titlul.
Comisarii au apreciat că "deşi articolul în cauză poate să nu fi fost aplicat integral", articolul următor din regulament "a predominat", dispunând ca mesajul "maşina de securitate intră la finele acestui tur" se aplică imediat când este trimis de către conducerea cursei.
Mercedes le-a cerut "comisarilor să remedieze situaţia prin modificarea clasamentului, pentru reflectarea poziţiilor de la finalul penultimului tur", adaugă comisarii în decizia lor. Dar "este vorba de o măsură care, conform lor, scurtează cursa retrospectiv şi nu este deci adecvată".
În prima din cele două reclamaţii, respinsă mai devreme în cursul serii, Mercedes îi reproşează lui Verstappen că l-a depăşit pe Hamilton în urma perioadei safety car, pe care reglementările o interzic.
În decizia lor, comisarii au apreciat că "deşi maşina 33 (a lui Verstappen) s-a deplasat la un moment dat, în timpul unei scurte perioade, uşor în faţa maşinii 44 (a lui Hamilton), în momentul în care cele două maşini au accelerat şi au frânat, ea a revenit în spatele monopostului 44 şi nu s-a aflat în faţă în momentul în care perioada maşinii de securitate a luat sfârşit".
Sursa: Agerpres
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43