În prezent, cel mai bine plătit pilot din Formula 1 este Lewis Hamilton, care câștigă 62 de milioane de dolari anual la Mercedes. Lucru de înțeles, în contextul în care mulți specialiști îl consideră pe septuplul campion mondial cel mai bun pilot din istorie. Britanicul va împlini luna viitoare 37 de ani, iar anii lui de glorie par că au apus, deși cu siguranță, cel puțin pentru stagiunea 2022, va lupta din nou cu șanse mari la titlul mondial.
Dar viitorul pare să îi surâdă lui Max Verstappen, sportiv care are doar 24 de ani. Grație succesului din weekend, olandezul s-a ales cu un bonus consistent la salariul său oricum foarte mare: 12 milioane de lire (14 milioane de euro). Asta pentru că, potrivit Marca, Verstappen avea o clauză negociată în contractul cu Red Bull conform căreia, dacă va deveni campion mondial, salariul îi va crește de la 19,6 milioane de lire la 31,5 milioane de lire. Olandezul are contract cu Red Bull până la finalul lui 2023, iar noul salariu va fi valabil în ambele stagiuni.
CITEȘTE ȘI:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
REACȚIA LUI VERSTAPPEN CÂND A FOST INFORMAT CĂ HAMILTON S-AR PUTEA RETRAGE DUPĂ CE A PĂȚIT DUMINICĂ

Verstappen, contract până în 2023. Red Bull pregătește prelungirea

Red Bull știe cât de mult succes poate să îi aducă Verstappen pe termen lung și se teme ca acesta să nu fie "furat". Mercedes va căuta la un moment dat un înlocuitor pentru Hamilton, iar Ferrari nu poate fi scoasă nici ea din calcul în această ecuație.
Ca atare, austriecii îi pregătesc o ofertă pe toată cariera, practic, lui Verstappen. Se speculează că ar fi vorba de o sumă de 42 de milioane de euro pentru fiecare sezon din următoarele 15. Ca atare, dacă Max va accepta, acesta va rămâne până spre finalul carierei la Red Bull.
"Când am început să lucrăm, Max era un băiat cu mare ambiție. Acum e bărbat, a crescut odată cu echipa noastră. Avem o relație fantastică, bazată pe încredere, iar acest lucru e cel mai important. Vreau să continuăm împreună cât de mult se poate, cei mai buni ani ai lui sunt în față. Vrem să îl avem lângă noi încă 15 ani", a spus Horner, șeful de la Red Bull care, întrebat de jurnaliști dacă i-a pregătit deja lui "MadMax" un nou contract, să glumească: "Am actele la mine, sunt pregătite".
Verstappen se simte excelent la Red Bull, declarând după cursa de la Abu Dhabi că se simte ca "într-o adevărată familie". Având tot confortul financiar, Max se poate concentra pe doborârea recordurilor în Formula 1. Talentul și mașina îi permit, la 24 de ani, să spere că poate doborî orice bornă setată anterior.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42