Numele Schumacher va reveni în Formula 1 în 2021, iar interesul este uriaș pentru felul în care se va descurca Mick, fiul celebrului septuplu campion mondial Michael Schumacher.
Formula 1 a programat la începutul acestei săptămâni unica sesiune de teste din finalul acestui an, pe circuitul Yas Marina, din Abu Dhabi, iar Mick Schumacher a primit cuvinte de apreciere după ce a efectuat 125 de tururi într-o zi în monopostul VF-20.
"Obiectivul nostru pentru această zi a fost ca Mick să înțeleagă cât se poate de bine mașina, apoi să ne facem o idee cât mai clară despre cum să echilibrăm mașina astfel încât să îl avantajeze cât mai mult pe Mick. Ne-am propus să înțeleagă cum se comportă exact mașina cu diferite încărcături de benzină, cum să protejeze pneurile și cum să gestioneze stinturile lungi. A făcut multe ajustări pe cont propriu. Din punct de vedere fizic nu a avut nicio problemă. Are o atitudine excelentă, a înțeles exact obiectivele programului, iar felul în care înțelege mașina și cum lucrează cu mecanicii pentru a deveni mai efficient în conservarea pneurilor – excelent! Suntem foarte mulțumiți", a declarat Ayao Komatsu, unul dintre șefii echipei Haas F1.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Spaniolul Fernando Alonso, care va reveni în Formula 1 după o pauză de doi ani, a reușit cel mai rapid timp al zilei, la bordul monopostului Renault (1:36.333). Mick Schumacher a reușit al 15-lea cel mai bun timp dintre cei 15 piloți aflați la start.

Mick debutează în Formula 1 la exact 30 de ani după tatăl său

La 21 de ani, Mick Schumacher și-a asigurat debutul în Formula 1, chiar dacă nu va ajunge într-o echipă de top. Proaspătul campion din Formula 2 va pilota în 2021 în cadrul unei echipe de debutanți, având alături un pilot care vine tot la prima experință în competiția regină, din F2. Tatăl său a debutat în Formula 1 în 1991, pentru Jordan.
Mick Schumacher a tras propriile concluzii după testele de pe circuitul Yas Marina: "Mă simt destul de bine, evident că sunt bucuros că am reușit să acopăr atâtea tururi, ceeace nu este o garanție la teste. Principalul obiectiv a fost să înțeleg cum să gestionez uzura pneurilor, iar stinturile lungi au fost foarte benefice în acest sens. Acum știu ce va trebui să fac, chiar dacă pneurile vor fi ușor diferite anul viitor. Mă simt foarte confortabil, știu că echipa este mulțumită. Am fost atât de fericit în mașină, abia aștept să înceapă sezonul de anul viitor", a declarat Mick Schumacher pentru site-ul noii sale echipe.
  • Sezonul 2021 de Formula 1 va debuta pe 21 martie în Australia, programează 23 de curse și se va încheia pe decembrie.
Formula 1
Christian Horner acuzat că folosește psihologia inversă pentru a o scăpa pe Red Bull de sancțiuni
23/10/2022 LA 16:22
Formula 1
Verstappen țintește recordurile lui Schumacher și Hamilton! Cifre impresionante la doar 25 de ani
12/10/2022 LA 10:44