Formula 1

Cum a ajuns Carlos Sainz Jr la Ferrari. Scuderia e convinsă că a tras lozul câștigător

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Carlos Sainz Jr. a semnat cu Ferrari

Credit imagine: Getty Images

DeCosmin Cioboata
14/05/2020 la 11:54

Carlos Sainz Jr (25 ani) a semnat cu Ferrari, la două zile după ce Sebastian Vettel a anunțat că se va despărți de Scuderia la finalul sezonului 2020. În locul său, la McLaren, va veni Daniel Ricciardo de la Renault.

"Am încredere în capacitatea mea, sunt capabil să fac lucruri bune într-un Ferrari sau într-un Mercedes, nu mă îndoiesc de acest lucru", spunea Carlos Sainz cu ceva timp în urmă. Iar acum visul său a devenit realitate. Spaniolul a semnat cu Scuderia, pentru care va pilota începând din 2021.

Sainz Jr va fi al treilea pilot spaniol din istoria Ferrari, după Alfonso de Portago și Fernando Alonso.

Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

ACUM 5 ORE

De ce l-a ales Ferrari pe Sainz Jr

Sainz Jr. se află în momentul perfect: are 25 de ani și a dobândit deja suficientă experiență ca să lupte pentru primele locuri din clasament. În perioada Toro Rosso, spaniolul a fost în multe rânduri mai rapid decât Max Verstappen, care a avut oportunitatea de a ajunge ulterior la un nivel mai ridicat, evoluând pentru Red Bull Racing-Honda și trecându-și în palmares 8 victorii de etapă.

Scuderia a analizat mutarea și din punct de vedere financiar, în contextul în care criza generată de Covid-19 provoacă mari probleme în rândul constructorilor. Vettel avea un salariu uriaș, în timp ce Sainz va primi 6-7 milioane de euro, potrivit Marca.

În plus, Carols Sainz Jr își va accepta pentru început statutul de număr 2 al echipei, în condițiile în care Charles Leclerc e văzut drept marele pariu al lui Ferrari pentru următoarele sezoane. Se vor evita "războaie" precum cel din 2019, iar climatul de la echipă va fi unul propice performanței.

Un alt atu al lui Sainz Jr este faptul că vorbește perfect italiana, iar acomodarea va fi foarte ușoară. În plus, Carlos are pedigree de campion, moștenit de la tatăl său și e cunoscut pentru faptul că e capabil să le transmită inginerilor foarte exact ce are nevoie pentru a progresa.

Prin urmare, oficialii de la Ferrari sunt convinși că au tras lozul câștigător cu Sainz Jr, un pilot care prezintă puține puncte slabe.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Formula 1

Schumacher, dus de trei ori la Paris, pentru un tratament revoluţionar. Descoperirea făcută

IERI LA 18:12
Formula 1

Hamilton, gânduri de retragere? ”Am dimineți în care mă trezesc și nu mă simt bine”

25/05/2020 LA 05:18
Subiecte asemănătoare
Formula 1
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

ACUM 5 ORE

Ultimele videoclipuri

Formula 1

Lansare AlphaTauri Honda F1

00:07:00

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe