Lewis Hamilton și-a trecut în cont victoria cu numărul 100 a carierei, după succesul din Marele Premiu al Rusiei, desfășurat azi la Soci. Este o bornă istorică, pe care nu a atins-o niciun alt pilot în trecut.
Finalul cursei a fost cu adevărat exploziv și a fost influențat decisiv de condițiile meteorologice.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Lando Norris (McLaren) a avut în mână prima victorie din carieră, dar ploaia torențială care a început să cadă l-a încurcat teribil. Sportivul britanic a obținut și cel mai rapid timp al calificărilor, motiv pentru care a plecat din pole-position.

Cursă incredibilă în Marele Premiu de Formula 1 de la Soci. Ploaia a decis învingătorul

Cu 2 tururi înainte de final, liderul momentului a fost depășit de Lewis Hamilton, care a ales să schimbe pneurile când a început ploaia. Norris nu a ratat doar victoria, ci a pierdut și locul pe podium, iar în cele din urmă a terminat doar pe locul 7.
Alături de Lewis Hamilton, pe podium au mai urcat Max Verstappen și Carlos Sainz Jr.
https://i.eurosport.com/2021/09/26/3226968.jpg
Cursa din Rusia a avut doi câștigători. Pe lângă pilotul de la Mercedes, trebuie remarcată și peformanța lui Max Verstappen, rivalul lui în lupta pentru titlu. Sancționat pentru înlocuirea motorului său după ce a depășit limita permisă pe un sezon, olandezul a plecat de pe ultimul loc, dar a reușit în cele din urmă să urce până pe locul 2.
În aceste condiții, Verstappen a diminuat pierderile în raport cu Hamilton. Britanicul a reveni însă în poziția de lider în clasamentul general, având un avans de 2 puncte în fața adversarului de la Red Bull. Până la finalul sezonului au mai rămas 7 etape.
Daniel Ricciardo (locul 4), Valteri Bottas (locul 5), Fernando Alonso (locul 6), Kimi Raikkonen (locul 8), Sergio Perez și George Russell (locul 10) sunt ceilalți piloți care au intrat în puncte.
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32