Fostul șef al Formula 1, cunoscut și după porecla "F1 Supremo" a avut o viață plină de peripeții, fiind implicat într-o serie de afaceri care au făcut obiectul presei, însă rămâne fără doar și poate unul dintre cei mai mari conducători din istoria sporturilor cu motor.
Ecclestone a avut primul contact cu fenomenul în 1958, ca pilot, dar a eșuat în tentativa de a se califica pentru două curse la rând și a înțeles rapid că nu e suficient de talentat. A rămas aproape de sporturile cu motor și a devenit managerul piloților Stuart Lewis-Evans și Jochen Rindt, ambii decedați în timpul unor curse.
În 1972, a cumpărat echipa Brabham, pe care a luat-o de foarte de jos și a condus-o timp de 15 ani. Doi ani mai târziu a înființat Formula One Constructors Association (FOCA), alături de Frank Williams, Colin Chapman, Teddy Mayer, Ken Tyrrell, și Max Mosley. La finalul anilor 70 s-a implicat activ în vânzarea drepturilor TV din Formula 1, iar ulterior a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din Regatul Unit, grație priceperii în afaceri.
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
ACUM 11 ORE
A rămas peste 30 de ani în fruntea Formula 1, fiind una dintre cele mai importante voci, însă faima și banii au venit la pachet cu o serie de declarații și acțiuni mai puțin inspirate. Cea mai mare gafă rămâne probabil cea făcută în 1994, după accidentul fatal al lui Senna. Brazilianul a rămas în stare critică mai multe ore, înainte să se constate decesul, dar Bernie l-a anunțat pe fratele pilotului, Leonardo, că acesta a încetat din viață la scurt timp după accident. Acest lucru a dus la o ruptură totală între Ecclestone și familia sud-americanului, deși relațiile anterioare fuseseră unele extrem de strânse. Omul de afaceri a mers chiar la Sao Paolo, pentru a participa la înmărmântarea lui Ayrton, dar i s-a comunicat că familia nu vrea să îl vadă, astfel că a urmărit funeraliile din camera de hotel.
Pe lângă acest episod, Marca a făcut o selecție a celor mai controversate declarații date de-a lungul timpului de omul cu o avere cifrată la 3,2 miliarde de dolari.

Cele mai controversate replici ale lui Ecclestone

"În Formula 1 era mult mai bine când eram eu dictator"
"Democrația nu a făcut multe lucruri bune pentru multe țări”
"În Formula 1, toată lumea înșală”
"Cel care pierde este un învins. Punct"
"Când Flavio (n.r.Briatore) mi-a înfipt uțitul în spate, mi-a spus: 'O să-ți fie bine, doar sângerezi puțin'!"
"Nu-mi conduc afacerea pe baza opiniilor celorlalți, scap de oamenii care insistă să-și dea cu părerea"
"Vreau să mă uit în ochii celuilalt și să perfectez un acord cu o strângere de mână; dacă spun că voi face ceva, o fac"
"Când un pilot moare pe pistă, și-a găsit sfârșitul făcând ce a vrut să facă, ce îi place. Asta nu mi se pare deprimant"
"Nu-mi place ca alții să creadă că sunt inteligent, asta îi face să fie mai atenți și nu mă favorizează"
"Ron Dennis are un complex de inferioritate pentru că este inferior"
"Mi-au făcut un RMN în spital și au descoperit că am creier"
"Dacă mă păcălești, mai devreme sau mai târziu vei plăti"
"Nu voi înceta să lucrez decât atunci când observ că sicriul meu este coborât în ​​groapă"
"Sunt un prieten foarte bun și un inamic foarte, foarte rău"
"Echipele pot merge în iad. Unii cred că mă au la mână, dar mâinile lor sunt prea mici pentru asta"
"Suntem prea sofisticați pentru publicul american. În Orientul Îndepărtat, sunt foarte mulți bani, dar habar nu au ce să facă cu ei"
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42