Ricciardo a fost curtat și în 2018 de către cei de la McLaren, însă a ales-o până la urmă pe Renault. Atunci, pilotul australian a negociat și o eventuală prelungire a contractului cu Red Bull Racing, însă a dorit un salariu mai bun decât cel pe care îl avea, lucru refuzat de către conducerea lui Red Bell.
Astfel, Ricciardo a ajuns la Renault care i-a pus pe masă o ofertă de 60 de milioane de euro! Salariul era de 20 de milioane de euro pe an, plus bonusuri de 5 milioane de euro în cazul în care Renault termina în primele 4 locuri în clasamentul constructorilor și alte 5 milioane în cazul în care australianul devenea campion mondial. McLaren i-a oferit și ea atunci un salariu de 20 de milioane de euro, însă Ricciardo a ales-o pe Renault, echipa considerată cu potențial mai mare.
În 2019 însă Renault a terminat doar pe poziția a 5-a, sub cei de la McLaren.
Formula 1
Hamilton, șanse mici să se impună în acest sezon de Formula 1! Cine sunt favoriții bookmaker-ilor
12/04/2022 LA 10:31

Salariu mai mic la McLaren

Planet F1 dezvăluie cum au decurs negocierile dintre Ricciardo și McLaren în acest an. Totul a început după testele făcute în luna februarie și martie care i-au provocat îngrijorare lui Ricciardo cu privire la potențialul noii mașini. De asemenea, Ricciardo se temea că cei de la Renault vor miza mai mult pe Esteban Ocon în viitorul apropiat iar tânărul francez va deveni pilotul principal.
Astfel, discuțiile pentru un nou contract cu Renault nu au ajuns la un numitor comun în condițiile în care aceștia doreau o scădere cu 30% a salariului. În paralel, Zack Brown de la McLaren i-a propus prelungirea contractului lui Carlos Sainz Jr. Acesta a refuzat, indicând că a primit o ofertă de la Ferrari. Astfel, cei de la McLaren s-au reorientat către Ricciardo.
McLaren, cea care va avea din sezonul următor un nou motor, Mercedes-Benz, i-a propus un contract pe 2 ani plus opțiune pentru încă un an și statutul de pilot principal. Surpriza vine în ceea ce privește salariul: McLaren i-a propus un salariu fix de 10 milioane de euro, plus bonusuri pentru fiecare Grand Prix de la 400.000 de euro pentru fiecare punct obținut până la 1 milion de euro pentru o victorie într-o cursă. Astfel, Ricciardo ar putea câștiga maxim 31 de milioane de euro.
Australianul a acceptat astfel să mizeze pe potențialul arătat de McLaren care îi poate aduce venituri cel puțin la același nivel cu cele pe care le are în prezent la Renault, însă care le pot depăși dacă McLaren va avea un salt calitativ substanțial și se va lupta pentru locurile din frunte cu Red Bull, Ferrari și Mercedes.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Marele Premiu al Australiei
Marele Premiu al Australiei 2022 | Liderul clasamentului mondial, Leclerc va pleca din Pole
09/04/2022 LA 07:26
Formula 1
20 de piloți la startul noului sezon de Formula 1! Tot ce trebuie să știi despre sportivi și echipe
17/03/2022 LA 14:47