Daniel Ricciardo se va despărți de McLaren la finalul sezonului 2022. Cele două părți au decis de comun acord să încheie contractul cu un an mai devreme. În 2021, pilotul australian semnase un contract valabil pe trei sezoane.
Anunțul a fost făcut astăzi, cu câteva zile înainte de Marele Premiu al Belgiei de la finalul acestei săptămâni, Grand Prix care încheie pauza de vară din Formula 1.
McLaren a anunțat că va numi noul coechipier al lui Lando Norris în curând. Cel mai probabil, Oscar Piastri, campionul din Formula 2 în 2021, va pilota pentru McLaren sezonul viitor. De asemenea, Ricciardo încă nu a dat detalii legate de viitorul său, dar pilotul australian dorește să rămână în Formula 1.
Formula 1
Lewis Hamilton, încrezător pe finalul sezonului din Formula 1: "Sunt şase şanse de a câştiga"
ACUM 2 ORE
"Voi anunța planurile mele de viitor la momentul potrivit. Indiferent de ce va aduce noul capitol, nu am regrete și sunt mândru de efortul și de munca depusă la McLaren, în mod special de victoria de la Monza de anul trecut.
Mi-a plăcut să lucrez cu toată lumea de la McLaren, atât pe circuit, cât și la Woking. Voi da totul pentru a ne bucura de ultima parte a sezonului împreună. Niciodată nu am fost mai motivat de a concura și de a face parte dintr-un sport pe care îl iubesc atât de mult și aștept cu nerăbdare ce îmi rezervă viitorul", a anunțat Daniel Ricciardo.
Citește și:

Daniel Ricciardo, locul 12 în actualul sezon de Formula 1

Anul trecut, Daniel Ricciardo a câștigat Marele Premiu al Italiei, aducând astfel prima victorie a celor de la McLaren în Formula 1 din 2012. La aceeași cursă, Lando Norris, coechipierul lui Ricciardo de la McLaren, a încheiat pe locul al doilea, podiumul fiind completat de Valtteri Bottas, cel care pilota la vremea respectivă pentru Mercedes.
După 13 curse în actualul sezon din Formula 1, Daniel Ricciardo se află pe locul 12 în Formula 1, cu doar 19 puncte obținute până acum. Lando Norris, coechipierul lui Ricciardo, se află pe locul 7, cu 76 de puncte obținute în cele 13 curse care s-au desfășurat până acum.
Chiar dacă va pleca la finalul sezonului, Ricciardo va încerca să dea totul alături de Norris, pentru ca McLaren să obțină locul 4 în clasamentul constructorilor. În acest moment, McLaren se află pe locul 5, cu 95 de puncte, în timp ce Alpine se află pe locul 4, cu 99 de puncte.
Formula 1 va reveni după pauza de vară la finalul acestei săptămâni, la Spa, acolo unde va avea loc Marele Premiu al Belgiei.
Formula 1
Mai multe curse de sprint în sezonul 2023 de Formula 1! Anunțul oficial al FIA
ACUM 10 ORE
Formula 1
Christian Horner crede că Hamilton nu a trecut peste titlul pierdut în 2021: "Avea totul de pierdut"
22/09/2022 LA 14:40