Federația Internațională de Automobilism a anunțat că piloții din Rusia și Belarus vor putea participa în competițiile internaționale în calitate de piloți neutri, sub steagul FIA. Decizia FIA vine după ce mai multe federații și confederații din diferite discipline sportive au exclus echipele sau sportivii din cele două țări, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
Astfel, Nikita Mazepin, singurul pilot rus din Formula 1 și pilotul celor de la Haas, poate concura în noul sezon de Formula 1, care va debuta luna aceasta.
"Piloții ruși/bieloruși, competitorii individuali și oficialii pot participa în competițiile internaționale în capacitate neutră, sub steagul FIA, sub angajamentul aderării la principiile FIA de pace și neutralitate politică", se arată în comunicatul celor de la FIA.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
IERI LA 14:56
Citește și:

Nikita Mazepin, mesaj pentru fanii săi

Nikita Mazepin, pilotul celor de la Haas, a postat un mesaj în urmă cu câteva zile pentru fanii săi, spunând că se concentrează pe ce trebuie să facă pentru echipa sa:
"Pentru toți fanii și urmăritorii mei – este o perioadă dificilă și nu am control asupra lucrurilor care se spun și se fac. Aleg să mă concentrez pe ce pot să controlez, să muncesc din greu și să fac tot ce pot pentru echipa mea. Vă mulțumesc pentru înțelegere și susținere", a scris Mazepin pe Twitter.
Acum, Haas încearcă să rezolve problemele cu sponsorul echipei, Uralkali. Echipa din Statele Unite ale Americii a scos toate însemnele sponsorului în ultima zi de teste de la Barcelona de săptămâna trecută. Uralkali este o companie deținută de către Dmitry Mazepin, tatăl lui Nikita, un oligarh rus, apropiat al lui Vladimir Putin.
Guenther Steiner, directorul echipei Haas, a declarat că speră să vină cu mai multe vești în cursul acestei săptămâni.
Formula 1 a anulat deja Marele Premiu al Rusiei, Grand Prix care ar fi trebuit să se desfășoare în luna septembrie. De asemenea, FIA a suspendat toate competițiile din Rusia și Belarus pe o perioadă nedeterminată.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
21/05/2022 LA 10:19