Lewis Hamilton și cei de la Mercedes au fost foarte supărați după ultima cursă din sezonul 2021 de Formula 1 din cauza deciziei luate de directorul Michael Masi cu două ture înainte de final.
Fernando Alonso a comentat acum cele întâmplate la Yas Marina și i-a luat apărarea lui Masi, pe care l-a criticat în mai multe rânduri de-a lungul anului trecut. Spaniolul este de părere, însă, că decizia acestuia de la Abu Dhabi a fost corectă.
"Fiecare are propria părere, dar pentru mine a fost o cursă normală. Da, a existat această decizie, dar nimeni nu poate controla dacă există sau nu o mașină de siguranță.
Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
IERI LA 18:36
Nu poți să mulțumești niciodată pe toată lumea. A fost un lucru important pentru că s-a întâmplat în ultima cursă a sezonului. Dar în 20 de ani așa ceva s-a întâmplat de 200 de ori. De 200 de ori mie, de 200 de ori lui Michael, de 200 de ori lui Montoya, 200 de ori tuturor.
Dacă se întâmplă în a treia sau a cincea cursă, nu e mare lucru. De data aceasta s-a întâmplat în ultima cursă, cu două ture înainte de final, dar pentru mine nu a fost mare lucru", a declarat Alonso.
Citește și:

"Am încredere totală în el!"

Pilotul în vârstă de 40 de ani a vorbit și despre noul președinte ale Federației Internaționale de Automobilism, Mohammed bin Sulayem, spunând că are încredere că acesta va face doar schimbări care se vor dovedi benefice sportului.
"Noul președinte trebuie să se asigure că totul este la locul lor. A înțeles că avem nevoie de idei noi și mă bucur de asta. Dar despre Abu Dhabi, poate că am o altă părere. Nu cred că s-a întâmplat nimic rău la Yas Marina.
Avem un nou președinte al FIA​​ și am încredere totală în deciziile lui. Dacă a văzut ceva care trebuie schimbat și îmbunătățit în favoarea cursei, atunci cu siguranță este binevenit să facă schimbări care vor fi în bine.
Să fii director de cursă în F1 este foarte greu și este imposibil să mulțumești pe toată lumea. Oricine ar fi, din cauza sistemului pe care îl avem, mereu va fi cineva nemulțumit. Să vedem dacă directorul va avea noroc anul acesta", a conchis spaniolul.
Noul sezon al "Marelui Circ" debutează la Bahrain, în weekend-ul 18-20 martie.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36