În decembrie 2013, viața lui Michael Schumacher s-a schimbat complet. Legendarul pilot german a suferit un accident grav în timp ce schia în Munții Alpi. El s-a lovit cu capul de o stâncă, suferind un traumatism cerebral sever. Schumacher a fost plasat într-o comă indusă timp de șase luni.
Corinna, soția campionului mondial din Formula 1, a controlat în permanenţă fluxul de informaţii care ajunge în presă şi a permis doar câtorva persoane să îl viziteze pe Michael. În ultimii 7 ani, ea a vorbit foarte rar despre starea lui de sănătate, spunând că "lucrurile mari încep cu pași mici".
Unul dintre oamenii care îl vizitează din când în când pe Schumacher este Jean Todt, actualul președinte al Federației Internaționale de Automobilism. Acesta a dezvăluit că fostul mare pilot continuă să lupte, fiind susținut nonstop de familie și medici.
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
25/11/2022 LA 11:23
Todt a povestit că s-a obișnuit să se uite la TV împreună cu Schumacher, lucru care le oferă speranțe fanilor fostului campion mondial din Formula 1:
"El continuă să lupte, împreună cu familia și cu medicii care-l îngrijesc. Eu trec des să-l văd, ne uităm la televizor împreună.", a declarat Jean Todt, pentru De Telegraaf.

"Schumacher nu poate vorbi, comunică doar din priviri"

Întrebat dacă a discutat cu Schumacher despre cariera fiului său, Mick, care se află aproape de debutul în Formula 1, Todt a preferat să nu facă publice acele informații:
"Nu pot să dezvălui ce crede Michael despre cariera băiatului său, este vorba despre detalii din viața privată. Pot să vă spun că Mick este foarte talentat, dar nu neapărat numele pe care-l poartă pilotează în Formula 1. Va avea nevoie de timp, încă nu pot să spun dacă va fi la fel de bun ca tatăl său sau ca Lewis Hamilton.", a mai spus Jean Todt.
Nu este cunoscută 100% starea actuală în care se află Michael Schumacher. Ultimele zvonuri spuneau că pilotul cu 7 titluri în Formula 1 nu poate să vorbească și comunică doar din priviri.
"Michael nu poate vorbi, comunică doar din priviri. Doar trei persoane au voie să-l viziteze, știu despre cine este vorba. Oricum acum s-a mutat în Spania, iar soția lui a amenajat acolo un spital într-o vilă.", spunea, în urmă cu ceva timp, Elisabetta Gregoraci, fosta soție a lui Flavio Briatore.
Formula 1
Formula 1 - 2023: program complet și favoriți
25/11/2022 LA 09:13
Formula 1
Daniel Ricciardo revine la Red Bull! Ce poziție va ocupa pilotul australian în 2023
23/11/2022 LA 14:27