Englezii de la express.co.uk susțin că cel mai avatajat din toată tevatura creată în jurul "divorțului" Ferrari - Vettel este Lewis Hamilton. Britanicul va putea discuta altfel cu șefii Mercedes în privința noului contract. "Va avea mai multă putere", susține sursa citată.
Concret, sextuplul campion mondial - care câștigă în prezent 40 de milioane de lire - se va folosi de Scuderie ca de o posibilă destinație pentru a obține un contract mai bun la Mercedes.
Ferrari nu ia neapărat în calcul să îl aducă pe campionul mondial în exercițiu, efortul financiar fiind unul considerabil. În plus, italienii sunt tentați să facă totul pentru ca Leclerc să devină numărul unu în F1 și par că i-au găsit deja înlocuitor lui Vettel în persoana lui Carlos Sainz Jr.
Formula 1
Un nou caz "Nico Rosberg" la Mercedes? Anunțul făcut de nemți
ACUM 21 ORE
Pe de altă parte, zvonurile privind o posibilă aducere a lui Hamilton - care ar reprezenta înainte de orice o lovitură de imagine pentru Scuderie - sunt suficiente pentru a-i pune în gardă pe șefii Mercedes, care urmează să nu mai fie la fel de fermi pe poziții în negocierile cu britanicul privind înnoirea contractului.
Mai ales că Ferrari nu ar fi singura opțiune pentru Hamilton, de curând vorbindu-se de trecerea lui la Aston Martin.
S-a vorbit că Toto Wolff, CEO-ul de la Mercedes, va conduce din 2021 Aston Martin și îl va lua cu el pe britanic.
"Zvonurile că eu voi conduce Aston Martin nu au o bază reală, sunt doar zvonuri. Sunt la Mercedes de 8 ani și iubesc ceea ce fac aici", a dezmințit Wolff zvonurile.
Totuși, există două variante pe care Hamilton, la nivel teoretic le poate lua în calcul, iar acest lucru îi permite să negocieze de pe poziții de foță cu Mercedes viitorul contract. Iar germanii nu au multe alternative, în condițiile în care pierderea lui Hamilton ar fi o lovitură din toate punctele de vedere.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29