Sir Frank Williams a murit la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de echipa Williams Racing. Fondatorul teamului britanic și unul dintre cele mai importante personaje din istoria Formulei 1 a fost internat vineri în spital, însă medicii nu au mai putut face nimic.
Sir Frank a marcat 50 de ani ca șef de echipă de F1 în 2019, conducând două echipe în acel timp, cea din urmă a câștigat șapte titluri de piloți și nouă campionate de constructori. Britanicul și familia sa, inclusiv fiica Claire, care conducea echipa din 2013, au părăsit Formula 1 la începutul acestui an, după ce au vândut echipa firmei de investiții Dorilton Capital.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55

Sir Frank Williams, fondatorul echipei Williams Racing, a murit la 79 de ani

Frank Williams a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile după un accident suferit în anul 1986. A fost membru al consiliului de administrație al echipei pe care a fondat-o în 1977. A cedat conducerea Williams în 2012, atunci când proprietar a devenit fondul american de investiții Dorilton Capital.
De-a lungul participărilor în Formula 1, Williams a câștigat nouă titluri la constructori, iar ultimul mare succes a venit în 1997, atunci când campion mondial a ieșit Jacques Villeneuve. Într-un comunicat pe care familia l-a postat pe rețelele sociale, se arată: "Anunțăm cu mare tristețe moartea lui Sir Frank Williams, fondatorul echipei cu același nume care a scris istorie în Formula 1, la 79 de ani. După ce a fost internat vineri în spital, Sir Frank a murit duminică dimineața în liniște, alături de familia sa".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43