Formula 1

#DORdeSPORT Încoronarea lui Schumacher în cel mai autoritar sezon înregistrat vreodată în Formula 1

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Încoronarea lui Schumacher în cel mai autoritar sezon înregistrat vreodată în Formula 1

Credit imagine: Getty Images

DeEurosport
21/07/2020 la 10:34

Cu exact 18 ani în urmă, Michael Schumacher devenea pilotul care se încorona campion mondial în Formula 1 cu cele mai multe etape rămase de disputat într-un sezon.

Articol scris de Cezara Paraschiv

Chiar dacă Mercedes a reușit să impună în ultimele sezoane o dominație clară în Formula 1, câștigând de șase ori consecutiv titlul la “Constructori”, iar Lewis Hamilton s-a încoronat de cinci ori în ultimii șase ani, acest record al lui Michael Schumacher, înregistrat pe 21 iulie 2002, rezistă. Germanul câștiga Marele Premiu al Franței, pe circuitul de la Magny-Cours, obținând astfel confirmarea matematică a obținerii titlului mondial al “Piloților”, cu șase etape rămase de disputat în “Marele Circ”.

Formula 1

Lovitură marca Ion Țiriac! Cum a încercat magnatul român să semneze cu Michael Schumacher

29/06/2020 LA 14:28

Epoca de dominație Ferrari era la apogeu

Schumi își adjudeca în 2002 cununa cu lauri pentru al treilea an cosecutiv, acesta fiind, per total, al cincilea din șapte titluri cu care germanul avea să își încheie cariera. Întreg sezonul a stat sub semnul dominației Schumacher – Ferrari: nativul din Kerpen adunase, odată cu încheierea etapei a 11-a, opt victorii de etapă (în Australia, Brazilia, San Marino, Spania, Austria, Canada, Marea Britanie și Franța). În Grand Prix-urile în care a scăpat victoria, Schumacher a obținut un loc trei la Sepang (cursa revenindu-i fratelui său, Ralf), plus două locuri doi - la Monte Carlo (în urma lui David Coulthard) și Nürburgring, în marele Premiu al Europei (după coechipierul său, Ruberns Barrichello). Ferrari trăsese din greu pentru a-i asigura o victorie cât mai clară lui Schumacher, de unde și imensul scandal din Austria, când Barrichello a primit ordin de echipă pentru a-i ceda primul loc coechipierului său – un episod surprins în comunicațiile radio și amplificat de atitudinea ostentativă a brazilianului.

Totuși, după cursa din Franța, Schumacher a slăbit ritmul, împărțind cu Barrichello victoriile în ultimele șase etape ale sezonului, câte trei fiecare. În aceste condiții, Schumacher și-a stabilit recordul carierei pentru cele mai multe victorii de etapă într-un sezon abia doi ani mai târziu, în 2004 – cu 13 victorii. Acest record i-a fost egalat de Sebastian Vettel, în 2013.

Formula 1

Massa: "Ştiu cum se simte Michael Schumacher, am informaţii!"

23/05/2020 LA 16:55
Formula 1

Ricciardo a alcătuit pilotul de Formula 1 perfect: "Schumacher nu era cel mai rapid"

18/05/2020 LA 06:34
Subiecte asemănătoare
Formula 1Michael Schumacher
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol