Articol scris de Cezara Paraschiv
Chiar dacă Mercedes a reușit să impună în ultimele sezoane o dominație clară în Formula 1, câștigând de șase ori consecutiv titlul la “Constructori”, iar Lewis Hamilton s-a încoronat de cinci ori în ultimii șase ani, acest record al lui Michael Schumacher, înregistrat pe 21 iulie 2002, rezistă. Germanul câștiga Marele Premiu al Franței, pe circuitul de la Magny-Cours, obținând astfel confirmarea matematică a obținerii titlului mondial al “Piloților”, cu șase etape rămase de disputat în “Marele Circ”.

Epoca de dominație Ferrari era la apogeu

Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Schumi își adjudeca în 2002 cununa cu lauri pentru al treilea an cosecutiv, acesta fiind, per total, al cincilea din șapte titluri cu care germanul avea să își încheie cariera. Întreg sezonul a stat sub semnul dominației Schumacher – Ferrari: nativul din Kerpen adunase, odată cu încheierea etapei a 11-a, opt victorii de etapă (în Australia, Brazilia, San Marino, Spania, Austria, Canada, Marea Britanie și Franța). În Grand Prix-urile în care a scăpat victoria, Schumacher a obținut un loc trei la Sepang (cursa revenindu-i fratelui său, Ralf), plus două locuri doi - la Monte Carlo (în urma lui David Coulthard) și Nürburgring, în marele Premiu al Europei (după coechipierul său, Ruberns Barrichello). Ferrari trăsese din greu pentru a-i asigura o victorie cât mai clară lui Schumacher, de unde și imensul scandal din Austria, când Barrichello a primit ordin de echipă pentru a-i ceda primul loc coechipierului său – un episod surprins în comunicațiile radio și amplificat de atitudinea ostentativă a brazilianului.
Totuși, după cursa din Franța, Schumacher a slăbit ritmul, împărțind cu Barrichello victoriile în ultimele șase etape ale sezonului, câte trei fiecare. În aceste condiții, Schumacher și-a stabilit recordul carierei pentru cele mai multe victorii de etapă într-un sezon abia doi ani mai târziu, în 2004 – cu 13 victorii. Acest record i-a fost egalat de Sebastian Vettel, în 2013.
Formula 1
Christian Horner acuzat că folosește psihologia inversă pentru a o scăpa pe Red Bull de sancțiuni
23/10/2022 LA 16:22
Formula 1
Verstappen țintește recordurile lui Schumacher și Hamilton! Cifre impresionante la doar 25 de ani
12/10/2022 LA 10:44