Ocon și Alonso au fost coechipieri la Alpine în ultimele două sezoane, însă duo-ul se va destrăma odată cu plecarea ibericului la Aston Martin. Dublul campion mondial își dorește o nouă provocare și a semnat cu echipa britanică pentru următoarele sezoane.
Constructorii francezi nu i-au găsit încă înlocuitor spaniolului, fiind vehiculate nume precum Oscar Piastri sau Daniel Ricciardo, care nu va continua cu McLaren la anul. Ocon și-a exprimat părerea cu privire la cine va fi coechipierul său și și-a stabilit un favorit.
"Evident sunt multe discuții care au loc acum odată cu plecarea lui Fernando. Oamenii îmi cunosc alegerea, dacă aș avea vreun cuvânt de spus, l-aș alege pe Mick [Schumacher], știți, dacă nu are nimic pregătit pentru anul viitor.
Formula 1
Alonso și-a cerut scuze după ieșirea nervoasă la adresa lui Hamilton: "Nu gândeam ce am spus"
01/09/2022 LA 16:26
Mick, este un prieten bun de-al meu în primul rând, deci dacă pot ajuta cu asta, nu e nicio problemă. Dar cred că și-a arătat talentul în categoriile de juniori de asemenea, a fost foarte rapid. Uneori în Formula 1, nu este ușor să performezi cu o mașină care are dezavantaje. Am avut asta când am început în F1", a declarat francezul, citat de site-ul oficial Formula 1.
Citește și:

Pierre Gasly, o opțiune pentru Alpine

Echipa aflată pe locul al patrulea în clasamentul constructorilor îl poate aduce pe Pierre Gasly, pentru a forma o pereche 100% franceză. Ocon a discutat despre posibilitatea de a pilota alături de compatriotul său și crede că cel mai important lucru este interesul echipei.
"Cu Pierre, am o relație bună. Nu este nicio problemă, avem respect unul pentru celălalt iar pentru mine, oricine ar fi de partea mea, sunt sigur că echipa va face tot posibilul și vom putea să concurăm bine.
Cred că cel mai important lucru pentru mine este să ghidez echipa în cel mai bun mod posibil, să îmbunătățesc mașina cât de bine pot. Și da, să ai respect între ambii piloți și să fie o atmosferă bună, cred că este cel mai important."
Formula 1 continuă pe circuitul de la Zandvoort, în cadrul Marelui Premiu al Țărilor de Jos, ce va avea loc în weekend-ul 2 – 4 septembrie.
Marele Premiu al Belgiei
Hamilton a explicat de ce nu i-a prezentat scuze direct lui Alonso, după coliziunea de la Spa
29/08/2022 LA 11:27
Formula 1
Max Verstappen, entuziasmat după cursa genială de la Spa! "Cea mai dominantă victorie a carierei"
28/08/2022 LA 20:00