Hamilton a câștigat de 6 ori la Austin, dar în acest an are șanse mici de a se impune pe circuitul din Texas. Principalul sāu adversar în lupta pentru titlul mondial, colegul de la Mercedes Bottas va pleca primul în cursa de pe circuitul american.
Finlandezul va fi urmat pe grila de start de Sebastian Vettel. Din linia a doua vor veni olandezul Max Verstappen și monegascul Charles Leclerc.
Pentru Bottas este al 11-lea pole din carierā și al 5-lea în acest sezon, cu unul mai mult decât Hamilton.
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
ACUM O ZI
https://i.eurosport.com/2019/11/01/2708200.jpg

8, numārul magic pentru Hamilton

Hamilton este la a 8-a cursa consecutivā în care nu prinde pole position. Este cea mai slabā serie de când a venit la Mercedes. Chiar și așa, o poziție a 8-a la finalul Marelui Premiu de la Austin îi asigurā englezului titlul mondial. Ar fi al 6-lea din carierā, cu unul mai puțin decât marele Michael Schumacher.

Ferrari sperā la un nou succes

În 2018, Lewis Hamiton a plecat din pole positon la Austin și a înregistrat cel mai bun timp într-un tur de pistā, dar a terminat doar pe poziția a treia. Kimi Raikkonen a adus Scuderiei Ferrari cel de-al 10-lea succes pe pāmânt texan! A fost ultima cursă din cariera campionului mondial din 2007 și o ieșire triumfalā din circuitul Formulei 1.
Urmașul lui Raikkonen, Leclerc este încrezător că Ferrari poate reuși o nouă victorie în Statele Unite.
https://i.eurosport.com/2019/10/28/2705090.jpg
Austin este circuitul Ferrari. Vom găsi echilibrul perfect pentru calibrarea monopostului și putem dubla succesul de anul trecut. Este un traseu deosebit de alte Grand Prix-uri și îmi place aici.
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29
Formula 1
Ricciardo, victorie la Monza! Verstappen și Hamilton s-au acroșat violent și au abandonat
12/09/2021 LA 15:05