Campionatul Mondial de Formula 1 s-a încheiat duminică cu victoria lui Max Verstappen, dar reacțiile cu privire la lupta olandezului cu Lewis Hamilton continuă să curgă în valuri în lumea motor-sportului. Lupta la baionetă dintre ceiu doi piloți și controversele de la finalul cursei de la Abu Dhabi a împărțit în două lumea "Marelui Circ", neexistând aproape cale de mijloc.
Ultimul nume important care și-a spus părerea despre ce s-a întâmplat pe circuitul Yas Marina a fost Fernando Alonso, dublul campion mondial care este în prezent pilotul echipei Alpine. Ibericul este de partea lui Verstappen, considerând că norocul pe care acesta l-a avut în finaul întrecerii din Emiratele Arabe Unite a fost doar o compensație pentru neșansa care l-a înconjurat pe parcursul întregului sezon.
"A fost noroc pur pentru Max, trebuie să fim sinceri în privința asta. Pe de altă parte, a avut ghinion atât de des în acest sezon, astfel că acum lucrurile s-au echilibrat. Cred că s-a făcut un pic de dreptate.", a spus Alonso pentru televiziunea olandeză Ziggo Sport.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Citește și:

Max Verstappen, apărat de legendarul Bernie Ecclestone

Printre vocile importante care au sărit în apărarea lui Verstappen după cursa de la Abu Dhabi se numără și legendarul Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1 pentru o lungă perioadă, cel care își arătase susținerea pentru olandez și înainte de Marele Premiu de la Abu Dhabi.
Ecclestone consideră că Verstappen a câștigat pe merit, afirmând în același timp că Michael Masi, cel care a luat deciziile importante pe finalul cursei, a respectat regulamentul.
"Este o prostie completă să spui că Hamilton a fost jefuit. Dacă te uiți la primul tur, el a ieșit de pe circuit și a revenit în față, iar Verstappen a rămas pe circuit și nu a făcut absolut nimic rău. Lewis nu a fost deloc pedepsit pentru asta, așa că nu ar trebui să se plângă prea mult. Aceste lucruri se întâmplă tot timpul în sport. Nu ar trebui să dăm vina pe directorul cursei, el a făcut exact ceea ce trebuia să facă.", a spus Ecclestone, citat de Daily Mail.
După ce și-a dat seama că totul e pierdut, Hamilton a putut fi auzit când le-a spus membrilor echipei sale că "totul a fost manipulat". Ecclestone nu este de acord cu acest lucru și i-a acuzat pe cei de la Mercedes că nu știu să piardă.
"Aș dori să știu cine a manipulat. Acesta a fost doar un set de circumstanțe care s-au întâmplat și au încheiat un campionat mondial incredibil, pe care sunt sigur că toată lumea a fost mai mult decât bucuroasă să-l urmărească.
Cred că un recurs ar fi cel mai rău lucru pe care l-ar putea face cei de la Mercedes. Sunt multe prostii. Se pare că nu știu să piardă. Max a câștigat corect și drept. Oamenii sunt la fel de fericiți să vadă un nou pilot care câștigă. Eu personal am fost fericit că Lewis nu a câștigat un al optulea campionat din cauza lui Michael Schumacher. Nu mi-ar plăcea ca recordul său să fie doborât", a completat Ecclestone.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43