Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Braziliei, într-un weekend în care a fost urmărit de penalizări. După calificările de vineri seară, atunci când a fost cel mai rapid pilot, Hamilton a fost descalificat pentru nereguli la sistemul DRS al monopostului său, acesta plecând ultimul în cursa de sprint de sâmbătă. Cu toate acestea, Hamilton a recuperat incredibil și a terminat cursa de sprint pe locul 5, plecând de pe locul 10 în cursa de duminică, după o penalizare primită înaintea weekend-ului pentru modificări la motorul mașinii.
Cu toate acestea, Fernando Alonso, de două ori campion mondial în Formula 1, s-a arătat surprins de parcursul impecabil al lui Hamilton de la Interlagos, care a reușit să câștige în cele din urmă Marele Premiu al Braziliei.
"Am fost surprins. Adică, toată lumea a fost surprinsă când un pilot penalizat cu 25 de poziții într-un weekend reușește să câștige cursa până la urmă. Superioritatea din acest weekend a fost clară. Nu e ceva nou în Formula 1, Mercedes a câștigat ultimele șapte campionate cu această superioritate. Depinde de noi, restul echipelor, să venim din urmă și să ne îmbunătățim monoposturile. Red Bull a făcut o treabă grozavă în acest sezon, dar Mercedes a arătat că nu va renunța la luptă.
Formula 1
"Max Verstappen nu are nicio șansă să câștige Campionatul Mondial"
23/11/2021 LA 14:29
https://i.eurosport.com/2021/11/15/3254541.jpg
Ca pilot, pare că joci baschet și ei trebuie să înscrie într-un coș mai mare, în timp ce tu ai un coș mai mic. Mereu pierzi. Suntem cu toții piloți profesioniști, dedicați acestui sport, muncim mult, ne riscăm viețile, dar suntem mereu cu un tur în urmă. Acum vom merge în Qatar știind deja acest lucru. Este singurul sport în care se întâmplă acest lucru, iar poate noile reguli (n.r. cele din 2022) vor face ca acest sport să fie mai corect", a declarat Fernando Alonso, potrivit Mundo Deportivo.

Hamilton încă speră la titlul mondial, dar Verstappen rămâne lider

După victoria de la Interlagos, Lewis Hamilton s-a apropiat la 14 puncte de Max Verstappen, cu doar trei etape înainte de finalul sezonului. În acest moment, Max Verstappen este liderul clasamentului, cu 332,5 puncte, în timp ce Lewis Hamilton este pe poziția a doua, cu 318,5 puncte.
https://i.eurosport.com/2021/11/14/3254250.jpg
Ultimele trei curse, care vor avea loc în Orientul Mijlociu, vor fi decisive pentru titlul mondial. Piloții nu au timp de pauză, aceștia urmând să concureze, din nou, la finalul acestei săptămâni, având parte și de o deplasare lungă. Din Brazilia, toate echipele se vor îndrepta către Qatar, acolo unde va avea loc următorul Mare Premiu al sezonului.
Programul ultimelor 3 etape
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Rezultat excelent pentru Fernando Alonso! La 40 de ani, spaniolul a prins podiumul în Formula 1
21/11/2021 LA 16:26
Formula 1
Lewis Hamilton a zburdat în Marele Premiu de Formula 1 din Qatar. Lupta la titlu e pasionantă
21/11/2021 LA 15:29