Fernando Alonso a fost impresionat de circuitul din Las Vegas, cel mai nou circuit din Formula 1. Din 2023, Statele Unite ale Americii vor avea trei curse în calendar, după cursele de la COTA și Miami, circuit care va debuta în luna mai a acestui an.
Alături de Esteban Econ, coechipierul său de la Alpine, Fernando Alonso a urmărit o simulare a noului circuit din Formula 1. Dublul campion mondial a fost plăcut surprins de faptul că noul circuit este mult mai rapid decât a crezut inițial, comparându-l cu cel de la Baku înainte de a urmări simularea:
"Va fi un circuit foarte rapid. Am crezut că va fi mult mai lent și sunt surprins de viteza pe care o poți atinge acolo. Credeam că va fi asemănător cu cel de la Baku, stilul, cu multe viraje și poate o linie dreaptă. Dar sunt numai linii drepte", a spus Fernando Alonso.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
ACUM 8 ORE
Potrivit Formula 1, viteza maximă pe circuitul stradal din Las Vegas este de așteptat să ajungă la 342 de km/h. Acesta va avea o lungime de 6,12 km și 14 viraje.
Citește și:

Alonso, îngrijorat de numărul mare de curse din Formula 1

În sezonul 2022, Formula 1 va avea 23 de curse, fiind cel mai încărcat calendar de până acum. Fernando Alonso este îngrijorat de acest lucru și spune că trebuie să se ajungă la o limită, deoarece programul este foarte solicitant pentru echipe:
"Cred că ar trebui să avem grijă cu numărul de curse. Ar trebui să ne punem de comun acord pentru un număr limitat de curse, deoarece este solicitant pentru echipe, mai ales că nu mai avem la fel de multe curse în Europa. Cred că aceasta este singura îngrijorare dacă o să continuăm să adăugăm curse în calendar", a mai spus pilotul lui Alpine.
Următorul Mare Premiu din Formula 1 va avea loc weekend-ul viitor, în Italia, atunci când va avea loc Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romagna. După primele trei curse din acest sezon, Charles Leclerc se află în fruntea clasamentului la piloți, cu 71 de puncte.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
IERI LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
IERI LA 10:19