Fernando Alonso ar urma să fie anunțat săptămâna aceasta în echipa Renault pentru sezonul 2021, potrivit mai multor publicații din Spania. Luna trecută, șeful Renault, Cyril Abiteboul, a recunoscut că ia în calcul să-l readucă pe Alonso în circuit pentru a-l înlocui pe Daniel Ricciardo, care va evolua în sezonul 2021 al Formulei 1 la McLaren și va fi coleg cu Lando Norris.
Alonso s-a retras din Formula 1 în 2018, însă pilotul în vârstă de 39 de ani care a încercat să-și creeze propria echipă de ciclism, este în pole-position acum pentru a prelua locul lui Ricciardo la Renault. Jurnaliștii de la Marca au publicat un material potrivit căruia Renault urmează să anunțe chiar în această săptămână că Alonso se va alătura echipei conduse de Abiteboul. Înțelegerea ar urma să fie încheiată pentru 10 până la 12 milioane de euro pe sezon.
Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
ACUM O ORĂ

Fernando Alonso, revenire de senzație în Formula 1

Spaniolul a petrecut două mandate la Renault și a câștigat două titluir mondiale consecutive, în 2005 și 2006, iar un al treilea mandat este din ce în ce mai probabil acum. Abiteboul a recunoscut pentru Radio Montecarlo că se gândește tot mai mult la opțiunea Fernando Alonso la Renault: "Pot fi mulți piloți grozavi care vor fi liberi anul viitor, dar Alonso este o opțiune pe care o luăm în calcul. Chiar și așa, sunt și alții care pot veni în echipa noastră. Singurul lucru pe care-l afirm acum este că avem nevoie să reflectăm asupra unei eventuale decizii. Este o hotărâre extrem de importantă și nu vrem să intrăm în dinamica Ferrari sau McLaren, care au anunțat ce echipe au pentru 2021 atât de devreme. Sincer să fiu, să decidem ce pilot vrem în echipa noastră într-un sezon care nici măcar n-a început este puțin straniu pentru noi. Alegerea pilotului este ultima piesă de care avem nevoie în timpul reconstrucției".
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42