La începutul lui mai Ferrari a emis un comunicat oficial prin care a anunțat plecarea lui Sebastian Vettel la finalul sezonului 2020. Decizia a fost surprinzătoare, în contextul în care era de așteptat ca Scuderia să îi ofere un nou contract fostului campion mondial, însă pandemia de coronavirus a determinat-o pe Ferrari să ia decizia care se justifica din punct de vedere financiar.
"Noi am spus mereu în timpul iernii, în privat şi în public, că el este prima noastră opţiune, ceea ce confirm. Ce s-a întâmplat de atunci? Coronavirusul şi pandemia, care au schimbat întreaga lume, nu doar sportul automobilistic sau Formula 1. Noi am luat o decizie, decizia noastră, este responsabilitatea noastră şi i-am anunţat-o. Am auzit că a fost surprins, îl înţeleg, este destul de normal. Deşi a acceptat decizia noastră, recunosc că nici astăzi nu este mulţumit de ea, ceea ce este normal şi evident", a declarat Mattia Binotto într-o conferință de presă înainte de Marele Premiu al Austriei.
În locul lui Vettel, care avea un salariu uriaș, Ferrari se va baza din 2021 pe Carlos Sainz Jr, un pilot aflat la început de drum în Formula 1, dar care prezintă o serie de argumente pentru a deveni un sportiv de top.
Formula 1
Sebastian Vettel, sfătuit să se retragă din Formula 1! "A fost ghinionist îndeajuns"
13/04/2022 LA 12:36

Vettel și Alonso, în competiție directă pentru un loc în Formula 1

Fernando Alonso (campion mondial în 2005 şi 2006) şi Sebastian Vettel (campion mondial în 2010, 2011, 2012 şi 2013) nu au în acest moment locul asigurat în Formula 1 în 2021, iar cei doi sunt în competiției directă.
Dacă în privinţa lui Alonso situaţia e oarecum normală, spaniolul plecând de la Renault la finalul lui 2018, în ceea ce îl priveşte pe Vettel situaţia este una neaşteptată, după ce germanul a fost timp de 5 ani numărul 1 la Ferrari. Conform Gazzetta dello Sport, germanul este luat în calcul pentru un scaun la Aston Martin, celălalt nume de pe listă fiind Fernando Alonso. Pentru Alonso o opţiune rămâne revenirea la Renault, cea care l-a pierdut pe Daniel Ricciardo. Australianul a semnat deja cu McLaren.
Cei de la Racing Point îşi vor schimba denumirea în Aston Martin din sezonul următor, iar jurnaliştii italieni dezvăluie că negociază deja cu Vettel posibilitatea unui contract pe mai mulţi ani.
În cazul în care Vettel îşi va da acordul să meargă la Aston Martin, germanul fiind în pole-position, sau Fernando Alonso va reveni în F1 la constructorul britanic, cel care îşi va pierde scaunul în Formula 1 în 2021 este Lance Stroll. Mexicanul Sergio Perez rămâne sigur de locul său şi datorită contribuţiei sale de 15 milioane de euro la bugetul echipei prin intermediul sponsorilor săi.
https://i.eurosport.com/2020/07/03/2843118.jpg
Marele Premiu al Australiei
Marele Premiu al Australiei 2022 | Liderul clasamentului mondial, Leclerc va pleca din Pole
09/04/2022 LA 07:26
GP Arabia Saudită
Sebastian Vettel va lipsi și de la a doua etapă a noului sezon de Formula 1! Cine îl va înlocui
24/03/2022 LA 13:18