Formula 1

Ferrari luptă împotriva Covid-19! F15, inovația care va salva viețile oamenilor

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ferrari a construit un ventilator pulmonar, denumit F15

Credit imagine: Getty Images

DeCosmin Cioboata
14/05/2020 la 09:06

Oficialii de la Ferrari au anunțat că au construit un ventilator pulmonar, care poate fi utilizat în lupta cu coronavirusul.

Inovația numită F15 a fost construită într-un interval foarte scurt, de numai 5 săptămâni, din materiale ușor utilizabile, împreună cu Institutul Tehnologic din Italia.

"Am început construcțiile pe data de 21 martie, iar pe 25 aprilie primul prototip a fost deja finalizat.", a informat Corrado Onorato, managerul departamentului de inovații de la Ferrari.

Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

ACUM 6 ORE

Destinat nivelului mediu din instituțiile sanitare, ventilatorul este ușor de asamblat și utilizat și va ajuta la optimizarea consumului de oxigen în rândul pacienților infectați cu Covid-19. În plus, aparatul poate fi construit pe baza unor materiale cu costuri reduse.

Mercedes, marea rivală a Scuderiei, a demarat un proiect asemănător în urmă cu o lună, prezentând în luna martie planurile unor aparate respiratorii destinate spitalelor.

Vettel va pleca de la Ferrari

Lumea din Formula 1 a fost cutremurată în urmă cu 2 zile, după ce Sebastian Vettel și-a anunțat despărțirea de Ferrari la finalul sezonului 2020.

Imediat după vestea germanului au și apărut primele zvonuri conform cărora Carlos Sainz Jr, pilotul de la McLaren, la constructorul italian. Mai multe surse confirmă interesul uriaș al celor de la Ferrari pentru pilotul spaniol, în timp ce Marca susține că McLaren va încerca să-i facă o contraofertă pentru a-l păstra la echipă.

Pentru ca McLaren să aibă o șansă să-l păstreze pe spaniol ar trebui, mai întâi, să egaleze oferta italienilor. În același timp, britanicii ar trebui să-i promită lui Sainz un monopost puternic, prin care spaniolul să se poată lupta pentru primele poziții în viitorul apropiat, lucru pe care Ferrari îl poate asigura chiar și în prezent.

De-a lungului sezonului precedent, Sainz a muncit din greu alături de echipa tehnică, reușind să obțină cele mai bune rezultate ale constructorului din ultimii 5 ani. La Interlagos, în Brazilia, pilotul spaniol a obținut primul podium al celor de la McLaren din ultimele 5 sezoane, iar britanicii sperau să bifeze rezultate și mai bune în acest an.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Formula 1

Schumacher, dus de trei ori la Paris, pentru un tratament revoluţionar. Descoperirea făcută

IERI LA 18:12
Formula 1

Hamilton, gânduri de retragere? ”Am dimineți în care mă trezesc și nu mă simt bine”

25/05/2020 LA 05:18
Subiecte asemănătoare
Formula 1
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

ACUM 6 ORE

Ultimele videoclipuri

Formula 1

Lansare AlphaTauri Honda F1

00:07:00

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe