Formula 1 va avea și în 2023 curse de sprint! Anunțul a fost făcut de FIA, ceea ce înseamnă că vom avea alte trei weekend-uri în care grila de start a cursei de duminică va fi stabilită în urma unei curse de 100 km care va avea loc sâmbătă pentru al treilea an consecutiv. Astfel, ziua de vineri este rezervată unei sesiuni de antrenamente și celor trei sesiuni de calificare. Decizia de a avea și în 2023 curse de sprint face parte din primul set de reguli pentru sezonul viitor, aprobat astăzi de FIA.
Anul acesta au avut deja două curse de sprint, la Imola, în Marele Premiu al Regiunii Emilia-Romanga și pe Red Bull Ring, în Marele Premiu al Austriei. În sezonul 2022, Formula 1 va mai avea parte de o cursă de sprint la Interlagos, în Marele Premiu al Braziliei, în perioada 11-13 noiembrie 2022.
Cursele de sprint nu sunt însă pe placul tuturor piloților. În acest sezon, George Russell, pilotul celor de la Mercedes, și-a exprimat nemulțumirile față de noul format:
Formula 1
Alpine, pregătită să meargă în instanță, dacă Piastri nu va pilota pentru echipă sezonul viitor
ACUM 18 ORE
"Nu sunt un mare fan, sincer să fiu. Poate ar trebui să fiu mai lungă, să putem vedea degradarea pneurilor, acolo unde piloții sunt nevoiți să conserve pneurile mai bine. Poate atunci poți vedea diferențele dintre mașini", a spus Russell, potrivit Eurosport UK.
Citește și:

Marele Circ revine în acest weekend cu Marele Premiu al Franței

La finalul acestei săptămâni, Formula 1 revine cu Marele Premiu al Franței, după ce weekend-ul trecut, Marele Circ a luat o pauză.
Temperaturile ridicate din vestul Europei îi îngrijorează pe piloți și constructori, deoarece duminică se așteaptă 38 de grade Celsius.
În acest moment, Max Verstappen este liderul clasamentului piloților, cu 208 puncte. Campionul mondial din 2021 este urmat de Charles Leclerc de la Ferrari, cu 170 de puncte, în timp ce podiumul este încheiat de Sergio Perez, cu 151 de puncte.
În ceea ce privește clasamentul constructorilor, Red Bull Racing se află pe primul loc, cu 359 de puncte, în timp ce poziția a doua este ocupată de Ferrari, cu 303 puncte. Mercedes, campioana ultimelor 8 sezoane din Formula 1, ocupă doar locul al treilea, cu 237 de puncte.
Formula 1
Lewis Hamilton le aprinde speranțele fanilor: "Vreau încă un titlu mondial!"
IERI LA 17:11
Formula 1
Consilierul Red Bull știe de ce echipa sa este lider detașat în F1: "Ferrari face totul greșit"
IERI LA 10:54