Ferarri are un început de vis în weekend-ul în care Miami intră în calendarul Formula 1. În runda a 5-a a sezonului 2022, Charles Leclerc va pleca din pole position și lângă pilotul monegasc va fi colegul său de la Ferarri, Carlos Sainz. Spaniolul a avut o întârziere, în calificări, de doar o zecime în urmă. În al doilea rând al grilei de start vom avea la Miami cele două monoposturi Red Bull, cu Verstappen care a greșit la ultima încercare de a depăși în calificări cele două mașini Ferrari. Perez a fost foarte bun în sesiunile de antrenamente de sâmbătă, dar în calificări a terminat al patrulea. Bottas a fost excelent pe Alfa Romeo, pe locul 5, chiar în fața lui Lewis Hamilton, de data aceasta mai rapid decât colegul său Russell. Al doilea pilot Mercedes nu a prins top 10, în ciuda faptului că a fost cel mai rapid de pe circuit în antrenamentele de vineri. Va fi o cursă care pare echilibrată între primii patru piloți aflați pe grila de start și plină de capcane, de la asfaltul alunecos până la temperaturile foarte ridicate care au pus vineri multe probleme monoposturilor Red Bull.

Leclerc este liderul clasamentului mondial

Formula 1
F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona
20/05/2022 LA 18:36
Charles Leclerc are un început de sezon fantastic. Pilotul din Monte Carlo a câștigat ambele curse în care a plecat în pole position și este liderul autoritar al clasamentului mondianl din Formula 1, după primele 4 Grand Prix-uri. Avantajul lui Leclerc este că principalul contracandidat, campionul mondial entitre Verstappen a avut curse foarte slabe, atunci când el a câștigat. În cursa inaugurală a sezonului, în Bahrein, pilotul Ferrari s-a impus, în timp ce olandezul a terminat pe 19. La Melbourne, monegascul a câștigat, iar Verstappen a abonadonat. Olandezul a câștigat în Arabia Saudită și Reggio Emilia.
Clasamentul mondial după 4 Mari Premii
  • 1. Charles Leclerc (Ferrari) 86 puncte
  • 2. Max Verstappen (Red Bull) 59 puncte
  • 3. Sergio Perez (Red Bull) 54 puncte
  • 4. George Russell (Mercedes) 49 puncte
  • 5. Carlos Sainz (Ferrari) 38 puncte
După un început bun cu clasări pe podium în primele 2 curse ale sezonului, spaniolul Sainz a fosrt nevoit să abandoneze în următoarele 2. De 7 ori campion mondial, Lewis Hamilton are un debut slab de sezon, Britanicul de la Mercedes este doar pe 7 la general, iar la Imola a terminat doar pe locul 13.
CINE SE IMPUNE LA MIAMI?
Marele Premiu de la Miami începe la ora 22.30 și va putea fi urmărit în format livetext pe Eurosport.ro.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42