În noul sezon de Formula 1, vaccinurile anti-Covid vor fi obligatorii. Regula se va aplica tuturor persoanelor care vor fi prezente la curse, inclusiv piloților, echipelor acestora, reprezentanților media, lucrătorilor din domeniul ospitalității și oricăror invitați la evenimente.
Conform BBC, piloții nu vor avea probleme în a concura pentru că toți ar fi deja vaccinați. Oficialii F1 vor ca și personalul care va lucra în padoc să fie vaccinat, decizia asupra acestui aspect fiind luată încă de luna trecută.
Prin obligativitatea vaccinării, sezonul 2022 al Formula 1 ar putea fi marcat de o relaxare a restricțiilor privind pandemia, urmând a se reduce numărul de teste pentru Covid-19. În plus, ar putea fi deschis și sistemul de bulă, conceput în ultimii doi ani pentru a minimiza impactul virusului asupra competiției, limitând contactul piloților cu alți oameni din exterior.
Formula 1
Șapte echipe din Formula 1 ar putea rata ultimele patru curse ale sezonului!
ACUM 14 ORE
Formula 1 a fost prima disciplină sportivă majoră care și-a reluat activitatea în vara anului 2020 după startul pandemiei. Acum, pentru sezonul 2022, organizatorii pregătesc un calendar cu 23 de curse.
Citește și:

NOUTĂȚILE SEZONULUI 2022 DE FORMULA 1

Cea mai importantă schimbare este cea a mașinii, care nu va fi chiar simplu de condus. Carlos Sainz a testat-o pe simulator. "Mașina va fi rapidă și greu de condus", a declarat pilotul spaniol, potrivit Marca.
Revenirea la efectul de sol, deși nu total, roțile de 18 inchi pe lângă aripă și "nasul" din față reproiectat ar trebui să ofere o oarecare schimbare în actualul raport de putere, favorizând și depășirile. Totodată, mai multe echipe, precum Ferrari, McLaren și Alpine, ar trebui să fie în lupta pentru victorii, mai spune sursa citată. Mașinile vor fi, de asemenea, mai sigure, mult mai agresive în design pentru a atrage tinerii. Motorul se schimba însă mai puțin pentru a se limita cheltuielile.
Pentru Lewis Hamilton va fi o provocare supremă anul 2022, după înfrângerea în fața lui Verstappen în sezonul trecut. În tentativa de a ajunge la titlul cu numărul 8 va lupta împotriva celui care l-a detronat.
În 2008 Lewis a câștigat primul său campionat, la fel de dramatic cum l-a pierdut în 2021, în ultimul viraj. S-a impus împotriva lui Felipe Massa. În 2009, Button cu acea mașină Brawn a fost cel care i-a luat coroana, dar echipa a dispărut în 2010, când Mercedes a cumpărat-o. Așa că Lewis nu a avut nicio echipă împotriva căreia să se răzbune. A mai pierdut supremația în 2016, dar nu s-a putut răzbuna nici pe Nico Rosberg, pentru că germanul s-a retras.
Anul 2022 aduce în Formula 1 și primul pilot chinez cu normă întreagă la Alfa Romeo, este vorba despre Guanyu Zhou, care s-a clasat al treilea în F2 în 2021. El va fi și singurul debutant al sezonului.
Pe de altă parte, calendarul 2022 va fi cel mai lung din istoria Campionatului Mondial de Formula 1. Suzuka, Montreal, Melbourne și Singapore sunt de așteptat să revină în circuit. De asemenea, Marele Premiu din Miami debutează în mai. În total vor fi 23 de curse, comprimate între 20 martie (Bahrain) și 20 noiembrie (Abu Dhabi).
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10