Red Bull a dominat weekend-ul, în sesiunile de antrenamente și a dat semne că ar putea obține un rezultat bun și în sesiunea de calificări de sâmbătă.
Previziunile s-au adeverit, Max Verstappen reușind un pole position totuși surprinzător, depășindu-l pe campionul mondial Lewis Hamilton cu 0.388s.
Locul 2 și 3 obținute de Mercedes sunt un semn că „săgețile de argint ” au reușit să îmbunătățească semnificativ performanțele monopostului în perioada de teste din presezon, prefigurându-se o luptă interesantă cu Red Bull, în 2021.
Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
ACUM 7 ORE

Ferrari, progrese în Formula 1

Charles Leclerc a parcurs unul din cele mai bune tururi ale carierei sale, ocupând în cele din urmă locul 4 pentru Ferrari, la doar o zecime în spatele Mercedes-ului lui Bottas, „căluțul cabrat” dând semne că a făcut progrese impresionante în timpul iernii, după cel mai prost sezon din ultimele patru decenii.
Pierre Gasly va începe al cincilea - egalând cea mai bună performanță a sa din Bahrain - după o evoluție foarte bună pe parcursul calificărilor. Pilotul AlphaTauri este unul dintre cei patru piloți din primii 10 care au început cursa pe gume medii, așa că se află într-o poziție avantajată în ceea ce privește strategia pentru cursa de duminică.
Sebastian Vettel, a abandonat în prima parte a calificărilor și va începe pe locul 18, în timp ce al doilea pilot a lui Red Bull, Sergio Perez, nu a reușit să treacă Q3, terminând pe locul 11.
Sursa: Mediafax
Formula 1
Valtteri Bottas, victorie în MP al Turciei. Verstappen trece peste Hamilton în clasamentul general
10/10/2021 LA 14:03
Formula 1
Șefii din Formula 1 au definitivat calendarul finalului de sezon! Premieră absolută în "Marele Circ"
30/09/2021 LA 11:46