Formula 1 s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, iar acest lucru se datorează într-o mare măsură monoposturilor îmbunătățite în ritm constant. Formula 1 a ajuns să fie comparată cu competițiile IndyCar, unde toate monoposturile se află la aproximativ același nivel, iar piloții sunt singurii care fac diferența.
Noul monopost va fi denumit "Lima" și va avea un design modern, cu eleroane elegante. Pat Symonds (fost pilot Toleman Renault și Williams) și Nikolas Tombazis (fost pilot Ferrari) sunt doi dintre cei care se ocupă de crearea noului prototip. Cele mai vizibile schimbări ale monopostului au fost realizate la nivelul celor două eleroane. Eleronul din față va măsura doi metri, însă tehnicienii își propun să mai reducă din dimensiuni până la lansarea oficială. Eleronul din spate va fi mai lat decât la modelul precedent. De asemenea, cutia de viteze, frâna de spate și spațiul de pe scaunul pilotului vor avea parte de modificări.
https://i.eurosport.com/2019/09/22/2681386.jpg
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Formula 1 | Sergio Perez: "Doar Mercedes s-a bucurat de modificări!"

Pilotul celor de la Racing Point, Sergio Perez, a recunoscut că schimbările din noul regulament nu favorizează pe toată lumea:
"În 2014, motorul a fost modificat și singurii care au profitat de acest lucru au fost cei de la Mercedes. La fel s-a întâmplat și în urmă cu doi ani când monoposturile și softurile au primit alte dimensiuni. Schimbarea a produs un decalaj imens între constructori. Așa se întâmplă întotdeauna când au loc modificări în regulament: echipele cu bugete uriașe investesc mai mult decât celelalte.", a declarat pilotul mexican.
Prototipul "Lima" va fi finalizat în luna octombrie, atunci când va fi publicat în mod oficial și noul regulament din Formula 1.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42