Pierre Gasly a debutat în Formula 1 la Grand Prix-ul din Malaezia, în 2017. La vremea respectivă, francezul pilota pentru Toro Rosso, care mai târziu avea să se transforme în Scuderia AlphaTauri Honda.
După 2 ani petrecuți la Toro Rosso, Gasly a plecat la Red Bull, unde urma să fie coechipierul lui Max Verstappen, după despărțirea constructorului de Daniel Ricciardo. Cel mai bun rezultat al său alături de Red Bull a avut loc la Grand Prix-ul Marii Britanii, când a încheiat pe poziția a 4-a.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Pierre Gasly a câștigat prima sa cursă în Formula 1, pe circuitul de la Monza

Anul trecut, Gasly a revenit la Toro Roso. Până la cursa de astăzi de la Monza, Gasly se clasase o singură dată pe podium. Se întâmpla la Grand Prix-ul Braziliei de anul trecut, când francezul s-a clasat pe locul 2. Ultimul pilot francez care reușise să câștige o cursă în Formula 1 a fost Olivier Panis. Se întâmpla la Grand Prix-ul de la Monaco, din 1996, când Panis se afla la constructorul Equipe Ligier.
De amintit este că Pierre Gasly este bun prieten cu Charles Leclerc, rivalul său de la Ferrari. Cei doi au participat la cursele de karting când erau copii. La finalul cursei de astăzi, monegascul l-a felicitat și l-a luat în brațe pe Gasly.
https://i.eurosport.com/2020/09/06/2881205.jpg
"Sincer să fiu, este incredibil. Nu îmi dau seama dacă realizez ce se întâmplă acum. A fost o cursă nebună. Anul trecut am bifat primul meu podium, iar acum am câștigat la Monza. Nu am cuvinte. Această echipă m-a susținut enorm, mi-a oferit prima șansă în Formula 1, mi-a oferit primul podium, iar acum prima victorie. Nu pot să le mulțumesc îndeajuns.", a spus Pierre Gasly, la finalul cursei de la Monza.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42