Articol scris de Andrei Nicolae
1. Miami intră pe scena Formula 1
Grand Prix-ul din Miami este așteptat de fani de foarte mult timp, iar acum organizatorii cursei pregătesc un eveniment de neuitat atât pentru spectatori, cât și pentru echipele de Formula 1. Persoanele care pregătesc weekend-ul din Statele Unite au realizat campanii de marketing și pregătesc diferite petreceri și evenimente pentru lumea din universul "Marelui Circ".
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
ACUM 5 ORE
Miami va deveni orașul din Statele Unite cu numărul unsprezece care găzduiește o cursă de Formula 1 și este pregătit să le ofere fanilor și piloților o experiență unică.
2. Un nou circuit îi așteaptă pe piloți
Grand Prix-ul din Florida va fi o adevărată provocare pentru piloți, deoarece vor fi nevoiți să concureze pe un circuit complet nou. Echipele nu au foarte multe date legate de circuit, iar cei douăzeci de șoferi vor fi nevoiți să descopere de unii singuri aceste aspecte în antrenamentele de vineri.
Circuitul din Miami este unul stradal, care promite viteză încă din primele momente. Cursa începe cu viraje late, unde piloții nu sunt nevoiți să frâneze foarte mult, după care în virajele 9 și 10 pot fi pregătiți să depășească.
Virajul 11 este alt punct în care șoferii pot avansa în clasamentul cursei, înainte să intre într-o zonă mult mai îngustă. După șase viraje în care piloții sunt nevoiți să încetinească, urmează o nouă linie dreaptă spre virajul 17, unde se poate depăși din nou, circuitul fiind încheiat cu alte două viraje late.
3. Ferrari, pregătită pentru revanșă
Echipa italiană vrea să obțină o nouă victorie pe circuitul american, după ce au avut un weekend dezamăgitor în cursa de casă din Emilia Romagna. Carlos Sainz a abandonat cursa chiar din primul tur, iar Charles Leclerc a pierdut controlul monopostului în finalul cursei, încheiând Grand Prix-ul pe poziția a șasea.
Ferrari a obținut astfel doar 20 de puncte dintr-un total de 59 posibile, 12 dintre ele venind din cursa de sprint, în care Leclerc a obținut locul secund. Rivalii de la Red Bull au avut un weekend aproape perfect, cu 58 de puncte înregistrate, iar Max Verstappen s-a apropiat la 27 de puncte de pilotul monegasc, care ocupă prima poziție în clasamentul piloților.
4. Mercedes poate aduce îmbunătățiri pentru monopostul lor
Echipa germană vrea să intre în luptă cu Red Bull și Ferrari începând cu Grand Prix-ul din Miami. Nemții s-au confruntat în startul sezonului cu efectul de porpoising, și anume țopăitul mașinii la viteze foarte mari.
Majoritatea echipelor au compensat prin înălțarea monopostului, însă Mercedes pare că întâmpină dificultăți mari legate de fenomenul aerodinamic. Directorul inginer de circuit al echipei, Andrew Shovlin, a declarat că Miami poate fi un punct de cotitură pentru nemți: "Fiind realiști credem că ăsta va fi un lucru pe care îl vom aborda cu pași mici decât printr-un moment măreț în care toată problema dispare. Dar vedem semne încurajatoare, sperăm să aducem piese pentru monopost curând, poate chiar Miami va fi locul unde vedem un progres legat de această problemă."
5. Lupta pentru puncte
Toate echipele din acest sezon au demonstrat că pot câștiga puncte în cadrul unui Grand Prix, Aston Martin fiind ultima echipă care a reușit performanța aceasta în Imola.
Pe circuitul de la Emilia Romagna, atât Sebastian Vettel, cât și Lance Stroll au punctat pentru echipa britanică. Mick Schumacher și Nicholas Latifi sunt singurii piloți care nu au reușit încă să obțină puncte, iar Miami poate deveni o șansă perfectă pentru ei.
Echipe precum McLaren, Mercedes, Alpine, Alfa Romeo sau chiar Haas se luptă pentru un loc în spatele constructorilor care se pregătesc în lupta pentru titlu, Ferrari și Red Bull. AlphaTauri, Aston Martin și Williams au la rândul lor forța să puncteze într-o cursă, dar nu și consistența de a rămâne în mijlocul clasamentului.
Sezonul actual de Formula 1 promite multe surprize și lupte interesante pentru puncte, care nu vor plictisi fanii în niciun moment. "Marele Circ" continuă în Miami, în weekend-ul 6-8 mai.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
IERI LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
IERI LA 10:19