Formula 1 revine în Las Vegas din 2023! Reprezentanții "Marelui Circ" au anunțat în această dimineață că Statele Unite vor avea trei curse începând cu sezonul viitor, după cele de la Austin și Miami.
Noua cursă din Las Vegas urmează să se desfășoare noaptea, pe un circuit stradal, care va trece pe lângă faimoasele cazinouri și hoteluri ale orașului american. Las Vegas a mai găzduit în trecut două Grand Prix-uri, în 1981 și 1982.
Formula 1
Șapte echipe din Formula 1 ar putea rata ultimele patru curse ale sezonului!
IERI LA 11:23
Spre deosebire de celelalte Mari Premii, cursa din Las Vegas nu se va desfășura duminica, ci sâmbăta, cu primele antrenamente urmând să aibă loc joi, iar calificările vineri. Circuitul stradal din Vegas va avea 6,12 km și 14 viraje, viteza maximă fiind de așteptat să ajungă la 342 de km/h.
Cursa din Las Vegas va reprezenta a doua cursă stradală din calendar, după ce în acest an va debuta și Marele Premiu din Miami, cursă care va avea loc pe 8 mai 2022.
Data primului Mare Premiu din Las Vegas nu a fost anunțată încă, dar reprezentanții Formulei 1 au declarat că aceasta va avea loc în finalul sezonului, în luna noiembrie.
Citește și:

Charles Leclerc și Max Verstappen, câștigătorii primelor curse din 2022

Sezonul 2022 în luna martie cu două curse de noapte, în Bahrain și Arabia Saudită. În prima cursă a anului, cea de pe circuitul de la Sakhir, s-a impus monegascul Charles Leclerc, pilotul celor de la Ferrari. Locul al doilea a fost ocupat de Carlos Sainz, celălalt pilot al echipei italiene, care a ocupat primele două poziții într-un Grand Prix pentru prima oară din 2022., iar podiumul a fost completat de Lewis Hamilton, pilotul celor de la Mercedes.
O săptămână mai târziu, la Jeddah, în Arabia Saudită, Max Verstappen și-a luat revanșa pentru rezultatul din Bahrain, atunci când a abandonat pe final, și a câștigat al doilea Mare Premiu al sezonului. Podiumul a fost completat de cei doi piloți de la Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz, cei care se află și în fruntea clasamentului după primele două etape, cu 45, respectiv 33 de puncte.
Următoarea etapă de Formula 1 va avea loc în weekend-ul 8-10 aprilie, atunci când "Marele Circ" revine în Australia. Ultima cursă pe circuitul stradal Albert Park a avut loc în 2019, câștigată de fostul pilot al celor de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas.
Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
22/05/2022 LA 14:56
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10