Nicolas Hamilton și-a construit o carieră în sporturile cu motor, la fel ca și fratele său, chiar dacă suferă de paralizie cerebrală. În vârstă de 28 de ani, el concurează cu o mașină modificată pentru nevoile sale speciale în Campionatul Britanic de Turisme.
"Te uiți, în general, la industria sporturilor cu motor și este o lume la care ai cu greu acces. Nu știi încotro să te duci pentru a primi o șansă. Nu vezi oameni de culoare, sau vezi foarte puțini. În acest moment îl vezi pe Lewis, care este în frunte. Dar când el se va retrage, spre cine vei mai putea privi? Cine îți poate fi model?", a declarat Nicolas Hamilton, pentru sursa citată.
Fratele mai mic al liderului din Campionatul Mondial de Formula 1 consideră că discriminarea este un fenomen generalizat în societatea actuală.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
"Nu vezi nici prea multe femei. Iar femeile iubesc mașinile la fel de mult ca bărbații, nu există niciun motiv pentru a nu avea aceleași oportunități. Noi, ca familie, negri fiind, am îndurat multe abuzuri, multă discriminare. Părinții mei s-au zbătut mult astfel încât eu să nu conștientizez ce se întâmplă. Am mers la o școală de albi, eram singurul negru de acolo, însă pe vremea respectivă nu mi-am dat seama că ar fi vreo problemă. Sunt însă discrepanțe clare de oportunități între albi și negri. Toți ar trebui să aibă șanse egale, indiferent de culoare, religie sau statut. Este minunat faptul că Lewis reușește să își folosească vizibilitatea pentru a atrage atenția asupra acestui lucru", a mai spus Nicolas Hamilton.

Lewis Hamilton, aproape de cel de-al șaptelea titlu în Formula 1

Britanicul Lewis Hamilton este pe cale să câștige al șaptelea său titlu de campion mondial – prin care ar egala recordul deținut de germanul Michael Schumacher. Duminică, Mercedes și-a adjudecat matematic titlul la Constructori, prin dubla reușită de Bottas și Hamilton la Imola.
Cu patru Grand Prix-uri rămase de disputat, Lewis Hamilton are un avans de 85 de puncte în fruntea clasamentului general. Următoarea etapă a sezonului de Formula 1 se va disputa în Turcia.
Lewis Hamilton are contract cu Mercedes până la finalul acestui sezon. Britanicul în vârstă de 35 de ani a declarat recent că va începe negocierile pentru un nou contract abia după ce va fi mathematic campion. Hamilton și-ar dori să mai alerge în Formula 1, însă nu oferă nicio garanție că se va mai afla la start și în 2021.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42