Astăzi au fost programate primele două sesiuni de antrenamente pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite, dar un eveniment nedorit ar putea pune serios în pericol desfășurarea celei de-a doua etape a sezonului din Formula 1.
Chiar în timpul primei sesiuni de antrenament, o rachetă a lovit fabrica Aramco, o companie petrolieră care este unul dintre sponsorii oficiali ai Formulei 1. În urma loviturii, un incendiu puternic a izbucnit la fabrica respectivă, dar deocamdată nu se știe dacă au fost sau nu victime.
GP Arabia Saudită
Temerile lui George Russell. Câte etape ar mai putea fi Mercedes în urma Red Bull și Ferrari
28/03/2022 LA 19:03
Conform Eurosport.es, este foarte probabil să fie vorba de un atac terorist. Autorii atentatului ar putea fi membrii formațiunii șiite Houthi din Yemen, țară care se află în conflict de mulți ani cu Arabia Saudită. Potrivit The Jerusalim Post, gruparea din Yemen a amenințat în această dimineață cu "o mare operațiune militară în adâncul Arabiei Saudite".
Citește și:

Marele Premiu al Arabiei Saudite, în pericol

Deocamdată, nici organizatorii Marelui Premiu al Arabiei Saudite, nici FIA și nici Liberty Media, proprietarul Formulei 1, nu au luat vreo decizie privind anularea Marelui Premiu, dar e posibil ca acest lucru să se întâmple.
La ora 19:00 este programată a 2-a sesiune de antrenamente și organizatorii trebuie să anunțe în scurt timp dacă întrecerea va continua sau nu.
În prima sesiune, Charles Leclerc (Ferrari) a stabilit cel mai bun timp, fiind urmat de Max Verstappen (Red Bull) și Valtteri Botas (Alfa Romeo). Mașinile Mercedes au dezamîgit din nou, Hamilton fiind al 9-lea, iar George Russell al 15-lea.
GP Arabia Saudită
Cum a reacționat Max Verstappen după primul succes al sezonului. Leclerc a savurat și locul 2
27/03/2022 LA 19:58
GP Arabia Saudită
Max Verstappen a câștigat o cursă pasionantă în Arabia Saudită
27/03/2022 LA 18:34