Marele Premiu al Arabiei Saudite la Formula 1 merge înainte, conform planului, în ciuda unei serii de atacuri revendicate de rebelii iemeniţi Houthis, în special asupra unei instalaţii petroliere de la Jeddah.
Acest atac a provocat un imens incendiu şi un nor de fum vizibile de pe circuit, spre sfârșitul primei ședințe de antrenamente.
GP Arabia Saudită
Temerile lui George Russell. Câte etape ar mai putea fi Mercedes în urma Red Bull și Ferrari
28/03/2022 LA 19:03
Max Verstappen a raportat la radioul echipei că simte un miros de fum în mașina Red Bull, fără să-și dea seama că acesta vine de la depozitul de petrol. "Miros o senzație de arsură. Nu sunt sigur dacă este mașina mea sau altă mașină". Inginerul său Gianpiero Lambiase a răspuns: "Ne bucurăm că nu este mașina ta".
Antrenamentele au continuat, deși a existat o întârziere de 15 minute până la începutul ședinșei a doua. Piloții și directorii de echipă s-au întâlnit cu președintele F1, Stefano Domenicali, și cu Mohammed Ben Sulayem, șeful FIA, pentru a discuta pe marginea incidentului apărut în preajma circuitului.

Marele Premiu al Arabiei Saudite merge înainte, a anunțat Domenicali

Domenicali i-a asigurat pe toți că weekendul va decurge conform planului și că securitatea a fost o prioritate pentru autorități. Oficialii F au emis apoi și un comunicat: "Formula 1 a fost în strânsă legătură cu autoritățile relevante în urma situației care a avut loc astăzi. Autoritățile au confirmat că evenimentul poate continua așa cum a fost planificat și vom rămâne în contact strâns cu ei și cu toate echipele. Vom monitoriza îndeaproape situația."
Rebelii Houthi din Yemen au revendicat valurile de atacuri. Ei au atacat același depozit de petrol în ultimele zile. Canalul de știri prin satelit al-Masirah condus de rebelii Houthi a infornat că au atacat o instalație Aramco din Jeddah, împreună cu alte ținte din Riad și în alte zone.
Marele de Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită, a doua etapă a sezonului, este programat duminică.
GP Arabia Saudită
Cum a reacționat Max Verstappen după primul succes al sezonului. Leclerc a savurat și locul 2
27/03/2022 LA 19:58
GP Arabia Saudită
Max Verstappen a câștigat o cursă pasionantă în Arabia Saudită
27/03/2022 LA 18:34