Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marele Premiu al Arabiei Saudite merge înainte, în ciuda atentatului din apropierea circuitului din Jeddah

Andrei Nicolae

Publicat 25/03/2022 la 21:22 GMT+2

Stefano Domenicali, președintele F1, i-a asigurat pe piloți și echipele acestora că evenimentul poate continua așa cum a fost planificat, securitatea fiind o prioritate pentru autorități.

Jeddah Corniche Circuit - GP of Saudi Arabia 2022

Credit imagine: Getty Images

Marele Premiu al Arabiei Saudite la Formula 1 merge înainte, conform planului, în ciuda unei serii de atacuri revendicate de rebelii iemeniţi Houthis, în special asupra unei instalaţii petroliere de la Jeddah.
Acest atac a provocat un imens incendiu şi un nor de fum vizibile de pe circuit, spre sfârșitul primei ședințe de antrenamente.
Max Verstappen a raportat la radioul echipei că simte un miros de fum în mașina Red Bull, fără să-și dea seama că acesta vine de la depozitul de petrol. "Miros o senzație de arsură. Nu sunt sigur dacă este mașina mea sau altă mașină". Inginerul său Gianpiero Lambiase a răspuns: "Ne bucurăm că nu este mașina ta".
Antrenamentele au continuat, deși a existat o întârziere de 15 minute până la începutul ședinșei a doua. Piloții și directorii de echipă s-au întâlnit cu președintele F1, Stefano Domenicali, și cu Mohammed Ben Sulayem, șeful FIA, pentru a discuta pe marginea incidentului apărut în preajma circuitului.

Marele Premiu al Arabiei Saudite merge înainte, a anunțat Domenicali

Domenicali i-a asigurat pe toți că weekendul va decurge conform planului și că securitatea a fost o prioritate pentru autorități. Oficialii F au emis apoi și un comunicat: "Formula 1 a fost în strânsă legătură cu autoritățile relevante în urma situației care a avut loc astăzi. Autoritățile au confirmat că evenimentul poate continua așa cum a fost planificat și vom rămâne în contact strâns cu ei și cu toate echipele. Vom monitoriza îndeaproape situația."
Rebelii Houthi din Yemen au revendicat valurile de atacuri. Ei au atacat același depozit de petrol în ultimele zile. Canalul de știri prin satelit al-Masirah condus de rebelii Houthi a infornat că au atacat o instalație Aramco din Jeddah, împreună cu alte ținte din Riad și în alte zone.
Marele de Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită, a doua etapă a sezonului, este programat duminică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo