Max Verstappen (Red Bull) și-a luat revanșa în Marele Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită, după abandonul din etapa de debut a sezonului în Bahrain, și a terminat pe primul loc pe circuitul stradal de la Jeddah.
La fel ca și săptămâna trecută, bătălia campionului mondial en-titre a fost cu Charles Leclerc (Ferrari). Cei doi s-au luptat pentru victorie până la linia de sosire, diferența de la final fiind infimă.
Max Verstappen l-a depășit pe Leclerc cu patru tururi înainte de la final. Top 10 de la finalul cursei a fost cu Verstappen, Leclerc, Sainz, Perez, Russell, Ocon, Norris, Gasly, Magnussen, Hamilton. Septuplul campion mondial a avut un weekend în Arabia Saudită pe cfare speră să-l uite cât mai repede. El nu a trecut de Q1 în calificări, o adevărată contraperformanță.
GP Arabia Saudită
Temerile lui George Russell. Câte etape ar mai putea fi Mercedes în urma Red Bull și Ferrari
28/03/2022 LA 19:03
Imediat după cursă s-a anunțat însă că Sainz, Sergio Perez și Kevin Magnussen sunt investigați pentru faptul că au mers prea repede sub steagurile galbene din sectorul 1, la sfârșitul cursei.

Max Verstappen a obținut primul succes al sezonului

Sergio Perez, coechipierul lui Max Verstappen, a plecat din pole-position și a rămas în frunte și după start. El a avut însă ghinion, a intrat la boxe înainte de un accident al lui Latifi, care a provocat aducerea Safety Car pe circuit.
Charles Leclerc, Max Verstappen și Carlos Sainz au profitat de mașina de siguranță pentru a-l depăși pe Perez. În cele din urmă, victoria s-a dat întrre primii doi piloți. Olandezul a ajuns lider aproape de finalul cursei și a reușit să treacă primul linia de sosire. Leclerc a fost pe locul 2, dar Ferarri a avut încă un weekend cu două mașini pe podium.
După primele două etape ale sezonului din cele 23 programate, Top 5 arată astfel:
1. Charles Leclerc, Ferrari – 45 puncte
2. Carlos Sainz, Ferrari - 33
3. Max Verstappen, Red Bull - 25
4. George Russell, Mercedes - 22
5. Lewis Hamilton, Mercedes - 16

Ce au declarat primii doi piloți din cursă

"A fost o luptă foarte dură, dar o cursă bună. Ne-am luptat din greu în față. Ei au fost foarte rapizi prin viraje și noi, în linie dreaptă. S-a văzut pe final că am avut ceva mai mult ritm. Nu a fost ușor, dar până la urmă am reușit să trecem înainte. Sunt foarte fericit că am început în sfârșit sezonul", a comentat Max Verstappen imediat după cursă.
În ciuda faptului că a terminat pe locul 2, fiind depășit pe final, Charles Leclerc a susținut că i-a plăcut cursa: "O, Doamne! Mi-a plăcut foarte mult această cursă. A fost o cursă grea, dar corectă. Fiecare cursă ar trebui să fie așa. A fost distractiv, bineînțeles că sunt dezamăgit, am vrut să câștigăm astăzi."
GP Arabia Saudită
Cum a reacționat Max Verstappen după primul succes al sezonului. Leclerc a savurat și locul 2
27/03/2022 LA 19:58
GP Arabia Saudită
MP al Arabiei Saudite va avea loc, în ciuda atacurilor rebelilor yemeniţi. Ultimul comunicat
26/03/2022 LA 12:35