Desfășurarea Marelui Premiu de Formula 1 din Arabia Saudită, a stat sub semnul întrebării. Mai mulți piloți, în frunte cu Lewis Hamilton, Carlos Sainz și Pierre Gasly, au fost foarte îngrijorați după atentatul de vineri, chiar în timpul antrenamentelor, și ar fi fost chiar de acord ca această etapă să fie anulată.
"După discuţii cu toate echipele şi piloţii, Marele Premiu al Arabiei Saudite de Formula 1 va continua aşa cum a fost prevăzut", au indicat aceste organizaţii într-un comunicat.
GP Arabia Saudită
Temerile lui George Russell. Câte etape ar mai putea fi Mercedes în urma Red Bull și Ferrari
28/03/2022 LA 19:03
A treia sesiune de antrenamente libere şi calificările sunt prevăzute sâmbătă, startul cursei urmând să fie dat duminică seara.
"După incidentul amplu mediatizat care a avut loc vineri la Jeddah, au avut loc discuţii îndelungate între părţile interesate, autorităţile guvernamentale saudite şi agenţiile responsabile de securitate, care au oferit asigurări complete şi detaliate că evenimentul este securizat", au adăugat Formula 1 şi FIA.
"Toate părţile interesate au convenit să menţină un dialog clar şi deschis în timpul evenimentului şi în viitor", se afirmă în comunicat.

MP al Arabiei Saudite va avea loc. Piloții s-au reunit și au dezbătut situația mai mult de patru ore

Organizatorii campionatului anunţaseră vineri seară menţinerea MP după acest atac, care face parte dintr-o serie comisă împotriva Arabiei Saudite în ajunul împlinirii a şapte ani de la intervenţia coaliţiei militare conduse de Riad în Yemen pentru a sprijini guvernul în faţa rebelilor apropiaţi de Iran.
Dar piloţii s-au reunit apoi mai mult de patru ore pentru a discuta despre participarea lor la eveniment. Ei s-au despărţit în jurul orei locale 02:20, înainte de a părăsi circuitul fără a-şi declara în mod deschis poziţia.
Unul dintre ei, mexicanul Sergio Perez (Red Bull), s-a exprimat mai târziu pe Twitter. El a spus că este "pregătit şi pe deplin concentrat pentru calificările de mâine (sâmbătă)".
Patronii mai multor echipe i-au asigurat pe ziariştii prezenţi: "Vom concura".
Sursa: Agerpres
GP Arabia Saudită
Cum a reacționat Max Verstappen după primul succes al sezonului. Leclerc a savurat și locul 2
27/03/2022 LA 19:58
GP Arabia Saudită
Max Verstappen a câștigat o cursă pasionantă în Arabia Saudită
27/03/2022 LA 18:34