UPDATE | Sebastian Vettel nu s-a refăcut la timp după infectarea cu Covid-19 și nu va participa la Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, în weekend-ul următor. Cvadruplul campion mondial va reveni pe pistă în weekend-ul 8-10 aprilie, la Marele Premiu al Australiei.
Vettel va fi înlocuit în Arabia Saudită de Nico Hulkenberg. Potrivit unui comunicat de presă al celor de la Aston Martin, pilotul german va face echipă cu canadianul Lance Stroll, al 12-lea în Bahrain, pe circuitul din Jeddah.
Formula 1
Sebastian Vettel, sfătuit să se retragă din Formula 1! "A fost ghinionist îndeajuns"
13/04/2022 LA 12:36

Articol inițial scris de Viviana Moraru
Sebastian Vettel, cvadruplul campion mondial, a lipsit din prima cursă a sezonului, din Bahrain, fiind testat pozitiv pentru coronavirus. Înaintea celei de-a doua etape, oficialii celor de la Aston Martin au anunțat că vor amâna confirmarea unei decizii în ceea ce privește piloții care vor concura pentru echipă pe circuitul din Arabia Saudită, până vineri dimineața, înaintea sesiunilor de teste.
Aston Martin este dispusă să aștepte cât de mult posibil un rezultat negativ pentru Vettel la testele Covid-19, așa cum au declarat într-o postare în dimineața de joi: "Sebastian Vettel nu a prezentat testul negativ necesar pentru a zbura către Arabia Saudită."
Citește și:

Vettel poate fi înlocuit din nou de Hulkenberg

În prima cursă a sezonului, Vettel a fost înlocuit de Nico Hulkenberg, pilotul de rezervă al echipei britanice. Nico a avut un rezultat dezamăgitor, la fel și celălalt pilot al echipei, canadianul Lance Stroll. Ambii au terminat în afara punctelor, cu Stroll pe 12, în fața lui Hulkenberg, care a terminat cursa pe 17.
Cu toate acestea, Aston Martin se va baza tot pe pilotul german pentru a-l înlocui, în caz de nevoie, pe Vettel: "Nico Hulkenberg va fi în Jeddah pentru a suplini lipsa lui Vettel, în caz necesar."
Weekendul trecut a fost primul weekend de cursă, de la Marele Premiu al Europei din 2007, când Vettel a lipsit din rândul piloților participanți la un Mare Premiu de Formula 1. În tot acest timp, germanul nu a luat parte la un singur start, la Marele Premiu al Bahrainului din 2016, când motorul Ferrari a cedat în turul de încălzire.
Următoarea etapă de Formula 1 se va desfășura în weekend, în Arabia Saudită. Precedenta cursă pe acest circuit a fost câștigată de Lewis Hamilton, cu plecare din pole-position.
Marele Premiu al Australiei
Marele Premiu al Australiei 2022 | Liderul clasamentului mondial, Leclerc va pleca din Pole
09/04/2022 LA 07:26
Formula 1
20 de piloți la startul noului sezon de Formula 1! Tot ce trebuie să știi despre sportivi și echipe
17/03/2022 LA 14:47