George Russell a avertizat că el și coechipierul său, Lewis Hamilton, nu au nicio șansă să lupte pentru titlurile mondiale în Formula 1, dacă Mercedes nu se îmbunătățește drastic. Pilotul britanic a speculat faptul că ar putea fi nevoie până la opt curse pentru a fi competitivi și să lupte pentru victorii.
Russell și Hamilton au terminat pe locul 5, respectiv locul 10 în Marele Premiu al Arabiei Saudite, programat duminică. Cursa a fost câștigată de Max Verstappen de la Red Bull, iar Charles Leclerc (Ferrari) l-a secondat. Mașinile Mercedes au fost cu aproape o secundă pe tur mai lente față de ritmul liderilor, în anumite părți ale cursei, Hamilton, de șapte ori campion mondial, a fost nevoit să se mulțumească doar cu un punct după a doua etapă a sezonului.
GP Arabia Saudită
Cum a reacționat Max Verstappen după primul succes al sezonului. Leclerc a savurat și locul 2
27/03/2022 LA 19:58
Russell, în sezonul său de debut cu Mercedes, consideră că problema lor majoră - forța aerodinamică blocată pe o linie dreaptă - este responsabilă pentru 99% din lipsa de ritm. Iar potențialul mașinii nu poate fi deblocat până când acest lucru nu este rezolvat.

Temerile lui George Russell

"Cu siguranță nu ne lăsăm, dar dacă nu reușim să găsim unele îmbunătățiri, nu avem cum să ne luptăm pentru titluri", a declarat pilotul de 24 de ani. "Nu renunțăm. Chiar dacă vom continua așa pentru următoarele cinci, șase, șapte sau opt curse, vom fi în continuare la o distanță pe care o vom putea recupera. Trebuie să vedem cum arată lucrurile până când ajungem la jumătatea sezonului. Totul se poate schimba", a mai spus Russell.
"Suntem a treia cea mai rapidă echipă în acest moment și mai aproape de a patra decât de a doua, așa că următoarele curse vor fi mai degrabă la fel ca primele"
Directorul echipei, Toto Wolff, a vorbit la rândul lui despre lipsa de performanță a mașinilor Mercedes din această perioadă, una fără precedent în ultimii 8 ani, când au câștigat de fiecare dată titlul mondial la constructori: "Am avut luxul de a fi în mijlocul disputelor pentru titlu în ultimii 8 ani și este extrem de dureros să nu fim aici și acum. Dar nu ne vom odihni până nu ne vom amesteca din nou. Este un exercițiu de smerenie și ne va face mai puternici în cele din urmă, chiar dacă nu este amuzant acum. "
Următoarea cursă de Formula 1 va fi pe 10 aprilie, în Australia, la Melbourne.
GP Arabia Saudită
Max Verstappen a câștigat o cursă pasionantă în Arabia Saudită
27/03/2022 LA 18:34
GP Arabia Saudită
MP al Arabiei Saudite va avea loc, în ciuda atacurilor rebelilor yemeniţi. Ultimul comunicat
26/03/2022 LA 12:35