Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Russell le-a cerut șefilor din Formula 1 să dea dovadă de bun simț! "Au mers prea la extrem"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/03/2023 la 18:12 GMT+2

George Russell a comentat penalizările aplicate piloților la finalul Marelui Premiu al Arabiei Saudite de duminică. Sportivul a cerut bun simț din partea oficialilor din Formula 1.

George Russell

Credit imagine: Eurosport

Formula 1 trebuie să dea dovadă de bun-simț în aplicarea sancțiunilor acolo unde vizibilitatea este o problemă reală pentru piloți, a opinat George Russell (Mercedes), care a fost promovat pe locul trei și a revenit apoi pe patru în Marele Premiu al Arabiei Saudite de duminică.
Ca director al Asociației Piloților de Grand Prix, Russell a comentat episodul în care Fernando Alonso a fost penalizat cu cinci secunde pentru o ușoară decalare laterală la poziția de start de pe circuitul Jeddah.
La finalul cursei, în care a fost al treilea, dublul campion mondial a fost penalizat cu încă zece secunde, pentru că un mecanic a atins spatele mașinii Aston Martin, dar aceasta a fost în final anulată. Russell, promovat provizoriu pe locul trei, a revenit în clasamentul final pe locul patru.
Esteban Ocon a colectat penalizări la prim cursă din Bahrain din aceleași motive și s-a retras, după o altă sancțiune pentru depășirea vitezei pe linia boxelor. În calificări la Jeddah, timpii de calificare au fost anulați după ce oneurile mașinilor au atins linia boxelor la intrare și ieșire.
Citește și:
"Simt că unele dintre aceste penalizări au mers puțin prea la extrem. Cred că trebuie să arătăm puțin bun-simț. Cred că Alonso a fost puțin pe stânga la start, dar nu a câștigat nimic din asta. Probabil penalizarea de cinci secunde era prea mult. Și apoi la oprirea lui la boxe, zece secunde de penalizare este prea extrem în acest caz din nou", a opinat pilotul britanic, citat de Agerpres.
Russell a adăugat că au existat discuții în weekend-ul trecut și "toți trebuie să ne unim și să găsim o bază comună. Stăm atât de jos și, pentru a avea o perspectivă, doar vedem probabil primii patru sau cinci inci ai pneului - deci nu poți vedea pista în sine.
Nu văd nici măcar linia galbenă, darămite liniile albe pentru determinarea poziției tale laterale. Este foarte, foarte greu deci de aceea cred că în acest sens trebuie să arătăm mai mult bun simț."
Sergio Perez (Red Bull), învingătorul de pe circuitul Jeddah, a fost de acord cu acest punct de vedere: "Este bine că există reguli, dar în același timp, uneori ține de noroc, să fiu sincer, cum te poziționezi tu însuți."
FIA va clarifica mai mult aceste aspecte înaintea următoarei curse din Australia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol