Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Russell s-a pozat cu trofeul pentru locul 3 la Jeddah! Reacția lui Alonso după ce a revenit pe podium

Bianca Dumitru

Actualizat 20/03/2023 la 23:53 GMT+2

Fernando Alonso a terminat pe locul 3 Marele Premiu al Arabiei Saudite, dar după ce a celebrat rezultatul a aflat că a pierdut podiumul din cauza unei penalizări. Russell a primit trofeul aferent și a postat o fotografie cu momentul în mediul online. Ulterior, comisarii au revenit asupra deciziei, iar reacția lui Alonso a făcut înconjurul rețelelor sociale.

Fernando Alonso (Aston Martin) celebra su tercera posición en el podio de Jeddah.

Credit imagine: Getty Images

Fernando Alonso a terminat pe locul 3 Marele Premiu al Arabiei Saudite și chiar a sărbătorit pe podium cu Sergio Perez și Max Verstappen, primii doi clasați. Ulterior a fost înștiințat că a primit o penalizare de 10 secunde și a fost declasat.
George Russell a urcat pe podium, britanicul de 25 de ani fotografiindu-se cu trofeul pentru locul 3 și postând un mesaj pe contul său de Twitter.
"Fernando și Aston Martin au meritat podiumul astăzi, dar sunt foarte bucuros că am luat primul nostru trofeu al sezonului și sunt foarte mândru de munca grea pe care o depune echipa mea. Să continuăm să insistăm", a scris britanicul.
După ce Aston Martin a depus o contestație care a avut câștig de cauză, Alonso a revenit pe podium și a reacționat la postarea lui Russell. Ibericul a distribuit o fotografie în care pare că e foarte atent la cum manevrează Russell trofeul și a transmis, prin intermediul emoji-urilor, că îl vrea înapoi.
Citește și:

FIA, "PING-PONG" CU PODIUMUL LUI ALONSO ÎN ARABIA SAUDITĂ

Marele Premiu al Arabiei Saudite a oferit un moment rar în Formula 1. Piloții Red Bull au dat din nou recital și au urcat pe primele trepte ale podiumului, Perez câștigând, în timp ce Verstappen a terminat pe doi, după ce a pornit de pe poziția a 15-a.
Fernando Alonso a trecut al treilea linia de sosire, sărbătorind cel de-al 100-lea podium al carierei. Ibericul de la Aston Martin s-a bucurat alături de membrii echipei și de fani și chiar a urcat pe podium, dar imediat după festivitate a fost înștiințat că a fost declasat și că George Russell va primi locul 3, din cauza unei penalizări cu 5 secunde după start, pentru că ar fi plasat mașina puțin în afara casetei trasate pe asfalt.
Acea penalizare ar fi trebuit efectuată la prima oprire la boxe, dar acolo s-a produs o altă eroare. Regulamentul prevede că în astfel de situații mecanicii să petreacă acele 5 secunde fără să atingă mașina, înainte de a putea lucra la ea pentru schimbarea anvelopelor.
Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că mecanicul responsabil cu cricul din spate l-a așezat sub mașină când Alonso a sosit și chiar dacă nu l-a mișcat s-a considerat că regula a fost încălcată și l-au penalizat pe spaniol cu alte 10 secunde.
Aston Martin a depus contestație după declasarea lui Alonso și echipa britanică a avut câștig de cauză. Cei de la FIA au analizat amănunțit episodul și au tras concluzia că atingerea mașinii nu l-a ajutat în vreun fel pe Alonso să câștige timp, pentru că schimbarea anvelopelor a început după expirarea celor 5 secunde.
Ca atare, Fernando Alonso a revenit pe locul 3 obținut pe circuitul de la Jeddah și se poate mândri cu 100 de podiumuri obținute în carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo